NAŠE AKTIVNOSTI

"NAŠE AKTIVNOSTI" table of contents

 1. NAŠE AKTIVNOSTI
 2. Page 2
 3. Page 3
 4. Page 4
 5. Page 5
 6. Page 6
 7. Page 7
 8. Page 8
 9. Page 9
 10. Page 10
 11. Page 11
 12. Page 12

 

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 13.lipnja 2024 na turniru povodom obljetnice 1.gbr HVO Bruno Bušić u Posušju.

 

Udruga je u  Krapini organizirala s lokalnom samoupravom 04.06.2024 prikazivanje filma Gavran 101 osmim razredima i prvim razredima srednje škole.

Delegacija udruge 03.06.2024 s ostalim članicama ZUVHGP na Rujavici u poluvremenu utakmice s Makedonijom izborniku Daliću i izborniku Vaterpolske reprezentacije uručili su zastave s Kninske tvrđave.

20.svibnja 2024 grad Ilok je svećeno otvorio stube nazvane po našem Tigru Stevici Pavlinu Lali a  udruga mu je uredila posljednje počivalište te su članovi obišli i mjesta stradavanja naših suboraca.

Članovi udruge i podružnica sudjelovali su 27.svibanj 2024 na komemoraciji u selu Trnova za poginule na Lisniku.

Naši članovi sudjelovali su u Vojnom Hodočašću u Lourdsu također i naš član Zlatko Adžijević Dugi s grupom Tigrova odvozio je biciklističku rutu do Lourdsa.

U Selinama je 11.svibnja 2024 održan turnir u boćanju i revijalna malonogometna utakmica svih sudionika kao i djece iz okolnih klubova.Kao i svake godine naša sljednica 1mb Tigrovi imali su hodnju do kapelice našeg Gavrana na Velebitu.

Povodom obilježavanja VRO Bljesak izaslanstvo udruge i podružnica su sudjelovale u komemoraciji.

Članovi udruge 21.travnja 2024 dočekali su motoriste koji su povodom osnutka 4.gbr Pauci došli zapaliti svijeće i položiti krunicu.

Izaslanstvo udruge sudjelovalo je 05.travnja 2024 u obilježavanju ustrojavanja GMTBR u Kninu u čijem je sastavu i naša bojna Tigrovi.

Dana 11.ožujka 2024 održana je izborna skupština naše udruge na kojoj je izabran za predsjednika Darko Katuša a za dopredsjednika Zoran Hržan

Povodom početka Domovinkog rata u Pakracu 01.03.2024 je održana komemoracija na kojoj su sudjelovali naši članovi udruge i podružnica.

Kao i svake godine 17.veljče 2024 naša udruga u suradnji s obitelji održala je komemoraciju u Krivom putu za našeg Damira Tomljanovića Gavrana.

Povodom obljetnice Vro Maslenica  20.sijećnja 2024 naše izaslanstvo je sudjelovalo u komemoraciji u Kašiću,Zelenom hrastu i Masleničkom mostu. 

Dana 06.sijećnja 2024 naša malonogometna ekipa sudjelovala je u humanitarnoj utakmici protiv 2.gbr Gromovi u Sisku dvorana Brezovica za udrugu Kas za terapijsko jahanje kojoj su prostorije stradale u nedavnoj poplavi

U Varaždinskoj vojarni “7. gardijske brigade Puma” obilježena je 22. prosinca 2023. svečanim postrojavanjem pripadnika postrojbe te uručenjem beretki mladim pripadnicima, 31. obljetnica 7. gardijske brigade i 16 obljetnica njezine slijednice 2. oklopno-mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.Povodom osnutka članovi udruge su zapalili svijeće u kapelici u vojarni.

18.studenog 2023 povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu  Vukovara i Škabrnje, članovi udruge sudjelovali su u koloni sjećanja.

U Zaboku smo 08.studenog u pučkom otvorenom učilištu prikazali film Gavran 101 našim Tigrovima i gostima.

06. studenog u suradnji s našom sljednicom 1.mehaniziranom bojnom Tigrovi u Kapelici vojarne gdje su stacionirani u Petrinji blagoslovljene su ploče s popisom naših poginulih Tigrova i zapalili svijeće u spomensobi poginulih Tigrova.

Naše izaslanstvo sudjelovlo je 06.studenog u otkrivanju spomenika žrtvama Domovinskog rata u Donjoj Stubici.

05.studenog obilježili smo 33 obljetnicu osnutka 1.gbr Tigrovi i 16 obljetnicu 1.motorizirane bojne Tigrovi.

Kao i prijašnjih godina povodom dana Svih Svetih članovi urv 1.gbr Tigrovi i njenih podružnica zapalili su svijeće kod grobova naših suboraca ,zida boli, centralnim križevima na groblju te ispred našeg spomenika na kojem je obnovljeno zelenilo.

Naši članovi udruge i podružnica sudjelovali su u obilježavanju Dana početka oslobađanja zapadne Slavonije 29.listopada 2023 na Trokutu.

Naša podružnica Varaždinske županije sudjelovala je u obilježavanju oslobađanja Konavala.

Ilok; 17. listopad 2023. Obilježena godišnjica izgona iločkih hrvata i večine nesrba, te početak proboja pripadnike 1.brigade ZNG RH “TIGROVI” iz okruženja.

 

Otkrivanje spomenploče i komemoracija poginulim Tigrovima u Čakovcima 30.09.2023.

Dana 23.09.2023 održana je komemoracija za naše poginule Tigrove u Donjem Čagliću koju je organizirala naša podružnica Požeško-slavonske županije.

Povodom obilježavanja VRO una 18.09.2023.predstavnici naše udruge zapalili su svijeće za naše poginule Tigrove ,Gromove i ostale branitelje u Dvoru i Hrvatskoj Dubici.

Naša malonogometne ekipa sudjelovala je 16.09.2023  na turniru Antun Petričić-Šokac te obilježavanju Štefete smrti.

15.09.2023 održana je komemoracija za naše poginule Tigrove i ostale branitelje u Novoj Varoši.

Dana 01.09.2023 održan je šaranski kup na jezeru Ilova kod Kutine na kojoj je sudjelovala i naša ekipa.

Izaslanstvo naše udruge 31.08.2023 sudjelovalo je u komemoraciji za prvog predsjednika ZUVHGP komodora Ivice Tolića u Vinjanima Donjim,te zapalili svijeće kod Dinka Sučića u Tijarici i kod spomenploče Miroslava Gudelja u Poljicama. 

U Aržanu je 13.08.2023 održan malonogometni turnir Josip Jović na kojem je sudjelovala i naša malonogometna ekipa.

Povodom dana Domovinske zahvalnosti i dana Branitelja članovi udruge su sudjelovali u polaganju vijenca i paljenju svijeća kod zida boli te križa na braniteljskom groblju na Mirogoju i kod spomenika naših Tigrova.

31.srpnja 2023. naša malonogometna ekipa sudjelovala je na turniru u Pridrazi .

Naša podružnica Međimurske županije održala je 28.srpnja izvještajnu skupštinu.

Dana 25.srpnja 2023 obilježili smo 32 obljetnicu stradanja naših Tigrova u odmaralištu Osječkog vodovoda u Erdutu.Nakon toga na poziv načelnika Drenovaca otišli smo i u Drenovce te zapalili svijeću kod spomenika Anti Grgiću koji je isto stradao u Erdutu.

Naša podružnica Vukovarsko-srijemske županije održala je 07.07.2023 komemoraciju za našeg poginulog Tigra Predraga Jurčeca na Principovcu.

Naša udruga je 17.lipnja 2023 organizirala obljetnicu dolaska 1.gbr Tigrovi na Ogulinsko bojište pričemu je bila organizirana sveta misa u župnoj crkvi,okrugli stol na temu 1.gbr Tigrovi,TT zbor naše sljednice 1mehanizirane bojne Tigrovi iz Petrinje,mimohod postrojbi iz Domovinskog rata,polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima  te zajednički ručak svih okupljenih u tvrđavi Stari Grad.

Naša malonogometna ekipa sudjelovala je obilježavanju i malonogometnom turniru povodom 31 obljetnice utemeljenja 1.gbr HVO-a Ante Bruno Bušić 13.lipnja 2023 u Posušju.

Povodom dana Državnosti članovi udruge zapalili su svijeće za sve poginule,nestale i umrle naše Tigrove kao i za sve branitelje.

 

Povodom godišnjice pogibije naših Tigrova na Lisniku 27.svibnja 2023 održana je komemoracija u selu Trnova na kojoj su sudjelovali i naši članovi.

U Petrinji je 15.svibnja 2023 svečano obilježena 32. godišnjica ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i 2. mehanizirane bojne Gromovi čiji su novi pripadnici primili beretke i na čijoj su svečanosti učestvovali naši članovi.

Dana 12.svibnja 2023. povodom 32.obljetnice osnutka naše 5.bojne Vinica održana je komemoracija u Vinici za sve poginule pripadnike naše 5 bojne te su položeni vjenac i zapaljene svijeće na mjestu osnutka bojne kod spomen ploče,Također su zapaljene svijeće kod spomenobilježja prvoj žrtvi Domovinskog rata u Vinici Mladena Kasuna i kod spomenika predjednika Franje Tuđmana.

U Selinama je održan 06.svibnja 2023 turnir u boćanju te revijalna malonogometna utakmica svih sudionika u čast našeg Damira Tomljanovića Gavrana.Prvo mjesto osvojili su SJP Poskoci,drugo 84 gardijska bojna Termiti i treće 7 Domobranska pukovnija.Također na svetoj misi i hodnji do kapelice sudjelovali su i naši sljednici 1 mehanizirana bojna “Tigrovi” iz Petrinje.

Kao i svake godine naši motoristi i motoristi naših Paukova 25.travnja2023 došli su povodom 32.obljetnice osnutka 4.gbr Pauci te se poklonili našim herojima ispred vojarne 1.gbr Tigrovi Croatia i postavili krunicu na spomenik te zapalili svijeću,zatim nastavili put do spomenika poginulim članovima BBB na stadionu Maksimir i kod zida boli na Mirogoju za sve poginule.Čast nam je pozdraviti nove članove Moto kluba Tigrovi.

Obilježavanje 16. obljetnice osnutka 1 GMBR- e, Knin 31.03.2023. Brigadu čine bojne imena Tigrovi, Gromovi, Pauci, Vukovi kao nasljednici Gardijskih brigada iz Domovinskog rata.

Članovi urv 1.gbr Tigrovi i njenih podružnica 01.ožujka 2023 sudjelovali su u obilježavanju početka Domovinskog rata u RH u Pakracu gdje su sudjelovali u svečanom mimohodu gradom ,paljenju svijeća kod spomenika Hrvatskim Braniteljima,paljenju svijeće kod križa na gradskom groblju,paljenju svijeće u Čagliću za naše Tigrove kao i na spomenobilježju Trokut.Tom prilikom smo posjetili i muzej Domovinskog rata u Pakracu gdje nas je još jednom naš Jozo Pintarić iznenadio.Dakle naš Jozo je preminuo prošle godine u ovo vrijeme na posljednjem ispraćaju njegove sestre su tražile Iliju i Zorana te nam dale plavu kovertu te rekle da je Jozo poručio da kao i svake godine Zoran naruči za Josipovo i Jozin rođendan odojka da se počastimo u udruzi,sad se nalazimo u muzeju Domovinskog rata u Pakracu gdje nalazimo Jozinu sliku i osobne stvari te nas osoblje muzeja poziva u knjižnicu i gdje se nalazi Jozina pletena čutura s grbom Tigrova koju je dobio od našeg Stipe za jedan od rođendana ,te nam osoblje iz nje natoči po čašicu Jozine rakije te nam kažu da su Jozine sestre poručile da je ta rakija tu za sve njegove Tigrove koji uđu u muzej.

Kao i prijašnjih godina u dogovoru s obitelji našeg Tigra Damira Tomljanovića Gavrana organizirali smo komemoraciju 17,veljače 2023 na posljednjem počivalištu našeg Gavrana.

Dana 27.siječnja 2023 održana je redovna izvještajna skupština urv 1.gbr Tigrovi na kojoj su sudjelovali naši članovi i predstavnici naših podružnica u Kulturnom centru Dubrava.

Povodom 30 obljetnice osnutka 7.gbr Pume 23.12.2022 članovi središnjice urv 1.gbr Tigrovi i članovi podružnice Varaždinske županije sudjelovali su u komemoraciji izapalili svijeće u Vinici i u Kapelici u Varaždinskoj vojarni.

Članovi naše podružnice Požeško-slavonske županije sudjelovali su 13.12.2022 god. u hodočašću Hrvatskih branitelja,Hrvatske vojske i policije Gospi Vočinskoj.

Članovi udruge sudjelovali su u koloni sječanja 18.studenog 2022 u Škabrnji te zapalili svijeće i pomolili se za stradale u tom selu.

Dana 11.11.2022  smo se okupili  u Donjem Čagliću, povodom svečanosti otvorenja Spomen obilježja koje je izrađeno na inicijativu naše podružnice požeško-slavonske županije a posvećenog trinaestorici pripadnika 1. gardijske brigade  „Tigrovi“ koji su položili svoje živote na oltar Domovine na Lipičkom bojištu,te zapalili svijeće na spomenobilježju Trokut.

POVODOM 32 GODIŠNJICE OSNUTKA 1.GBR “TIGROVI” UDRUGA JE 05.STUDENOG 2022 ORGANIZIRALA SVETU MISU U CRKVI SV KRIŽA U SIGETU I KOMEMORACIJU ZA SVE POGINULE,NESTALE I UMRLE NAŠE PRIPADNIKE ISPRED SPOMENIKA ,TE ZA ČLANOVE I GOSTE ORGANIZIRALA DRUŽENJE U PROSTORIJAMA UDRUGE.

POVODOM DANA SVIH SVETIH ČLANOVI UDRUGE I ČLANOVI NAŠIH PODRUŽNICA ZAPALILI SU SVIJEĆE NA POSLJEDNJIM POČIVALIŠTIMA NAŠIH POGINULIH TIGROVA

DANA 29.10.2022. NAŠE PODRUŽNICE SUDJELOVALE SU U KOMEMORACIJI NA TROKUTU U NOVSKOJ

 

Od 19 do 22 listopada 2022 god ČLANOVI UDRUGE SUDJELOVALI SU U OBILJEŽAVANJU 30 OBLJETNICE OSLOBOĐENJA KONAVALA.

ČLANOVI UDRUGE SUDJELOVALI SU 02.rujna.2022 U 25.GODIŠNJICI VOJNOG ORDINARIJATA I 30.VOJNOG HODOČAŠĆA U MARIJU BISTRICU

IZASLANSTVO UDRUGE JE 18.RUJNA 2022 SUDJELOVALO U OBILJEŽAVANJU AKCIJE UNA 95 U HRVATSKOJ DUBICI I DVORU NA UNI

16.RUJNA 2022 NAŠA UDRUGA U SURADNJI S LOKALNOM ZAJEDNICOM OTKRILA JE SPOMENPLOČU U SELU NOVA VAROŠ ZA POGINULE TIGROVE NA NOVOGRADIŠKOM RATIŠTU.

IZASLANSTVO NAŠE UDRUGE 10.RUJNA 2022 SUDJELOVALO JE U VELKOJ KOPANICI NA SREBRNOM JUBILEJU VLČ.VLADISLAV MANDURA VOJNI KAPELAN KOJI JE USTO I NAŠ TIGAR.

NAŠA MALONOGOMETNA EKIPA SUDJELOVALA JE 03.RUJNA 2022 NA MALONOGOMETNOM TUNIRU  3.GBR” KUNE” U VINKOVCIMA

DANA 03.RUJNA 2022 NAŠA EKIPA SUDJELOVALA JE U RIBIČKOM KUPU HVIDRE CRIKVENICA TE OSVOJILA 3.MJESTO

NA JEZERU ILOVA KOD KUTINE 27.KOLOVOZA 2022 ODRŽAN JE TRADICIONALNI BRANITELJSKI ŠARANSKI KUP GDJE JE KAO I UVJEK SUDJELOVALA I NAŠA EKIPA

NAŠA MALONOGOMETNA EKIPA SUDJELOVALA JE 21.KOLOVOZA 2022 NA MALONOGOMETNOM TURNIRU BRANITELJSKIH UDRUGA U BENKOVCU TE OSVOJILI PRVO MJESTO.

POVODOM DANA POBJEDE,DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA U KNINU 05.KOLOVOZA 2022 U IME ČLANOVA UDRUGE NAŠ STIPE JE UPALIO SVIJEĆU ZA SVE POGINULE BRANITELJE 

Dana 26.srpnja 2022. naši članovi moto kluba Tigrovi i naše podružnice Varaždinske županije predsjednik Tomislav Kranjčec sudjelovali su u svečanosti otvaranja Pelješkog mosta.

Kao i svake godine 25.srpnja 2022.članovi udruge su održali komemoraciju za poginule Tigrove u Erdutu te završili uređenje  spomenika.

Predstavnici naše udruge  nazočili su dana 24. srpnja 2022. godine svečanom otkrivanju spomen-ploče poginulim braniteljima s područja općine Pušća  Mladenu Pintaru – Lacku, pripadniku 1. gardijske brigade „Tigrovi“, Dragutinu Sinkoviću, pripadniku 150. brigade Črnomerec i Radovanu Mladenoviću, pripadniku 145. brigade.

Članovi Udruge sudjelovali su 23.srpnja 2022 u otkrivanju spomenika našem Tigru Anto Grgić u njegovim rodnim Drenovcima koji je postavila općina Drenovci i naša udruga.

Dana 20.srpnja 2022.uručena su odlikovanja u uredu Predsjednika RH našim članovima i bivšim pripadnicima 1.gbr Tigrovi kojima to za vrijeme službe u 1.gbr Tigrovi nije dodjeljeno,kao i za našeg Jozu Pintarića koji je nažalost nedavno preminuo te posmrtno za Zdravko Kuzelj.

Povodom 30 obljetnice osnutka 1gbr HVO Ante Bruno Bušić 13.lipnja 2022 naš malonogometni tim je sudjelovao u obilježavanju osnutka i malonogometnom turniru.

 

Povodom 30 obljetnice oslobođenja Župe Dubrovačke 27.svibanja 2022. udruga je primila povelju zahvalnosti te tom prilikom su zapaljene svijeće za poginule branitelje u Župi Dubrovačkoj kao i u Trnovi za naše poginule Tigrove na Lisniku.Također zahvala svim biciklistima koji su odvozili rutu od Zagreba do Trnove.

Dana 13.svibnja 2022 obilježena je 31 godišnjica osnutka  naše 5.bojne Vinica pri čemu su zapaljene svijeće za sve poginule pripadnike.

 
 
 
 
Povodom obilježavanja VRO Bljesak članovi udruge i podružnica zapalili su svijeće kod spomenika za poginule branitelje u Okučanima
Kao i svake godine naši motoristi i motoristi naših Paukova 22.04.2022 došli su povodom 31.obljetnice osnutka 4.gbr Pauci te se poklonili našim herojima ispred vojarne 1.gbr Tigrovi Croatia i postavili krunicu na spomenik te zapalili svijeću,zatim nastavili put do spomenika poginulim članovima BBB na stadionu Maksimir i kod zida boli na Mirogoju za sve poginule.Čast nam je pozdraviti nove članove Moto kluba Tigrovi.
 
Veteran Tigrova i član udruge urv 1.gbr TIGROVI Vinko Miličević na 30. godišnjicu pogibije istinskih junaka Domovinskog rata položio je u ime udruge vijenac i upalio svijeću na grobu Roberta Zadre na Memorijalnom groblju u Vukovaru jednom od poginulih heroja tog tragičnog 10.Travnja na Kupresu 1992 god, kao istinski preživjeli svjedok i sudionik tog tragičnog događaja…samozatajan…skroman zamolio je da objavimo samo njihova imena…njima dugujemo najviše – HVALA IM I LAKA IM HRVATSKA GRUDA…. hvala i tebi naš Vinko….
Imena poginulih pripadnika 204.A vukovarske brigade na današnji dan, 10. travnja, prije 30 godina, na Kupresu:
Robert Zadro ,Andrija Marić,Dražen Kiš,Zdenko Marijanović,Franko Lohajner,Kruno Zmajlović,
Šime Mađarević,Milan Berton,Denis Mihalić,Ivica Šipić,Ante Brkan
Poginuli stranci:
Marek Pamula,Leon Ogorodnikov,Vasil Šapirov,Giat Bandanaev

POVODOM OBILJEŽAVANJA POGIBIJE JOSIPA JOVIĆA PRVE ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I OBLJETNICE KRVAVOG USKRSA NAŠI ČLANOVI ZLATKO ADŽIJEVIĆ I ERNEST VINKOVIĆ ODVOZILI SU S OSTALIM ČLANOVIMA BICIKLISTIČKE SEKCIJE ETAPU OD ZAGREBA DO PLITVICA

POVODOM OBLJETNICE POČETKA DOMOVINSKOG RATA U PAKRACU 01.03.2022.ČLANOVI NAŠE UDRUGE I ČLANOVI NAŠIH PODRUŽNICA SUDJELOVALI SU U OBILJEŽAVANJU ISTOG

 

 

Kao i prijašnjih godina 17.veljače 2022 a zbog trenutne epidemiološke situacije predstavnici naše udruge  su sudjelovali u komemoraciji  za našeg Tigra  Damira Tomljanovića Gavrana u Krivom putu.

Predstavnici naše udruge sudjelovali su u Petrinji 14.siječnja 2022 primopredaji dužnosti zapovjednika 1.mehanizirane bojne Tigrovi ,te u spomen na poginule Tigrove zapalili svijeću u spomensobi poginulih Tigrova koja se nalazi u vojarni.

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara članovi udruge sudjelovali su u obilježavanju istoga u Vukovaru.

Ispred spomenika poginulim Tigrovima u vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia u petak 5. studenog 2021. obilježena je 31. obljetnica ustrojavanja 1. gardijske brigade Tigrovi i 14. obljetnica 1. mehanizirane bojne Tigrovi Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.Činom dodjele beretke i prisege 1.mehanizirana bojna je bogatija za 47 novih Tigrova.Sveta misa služena je u crkvi Svetog Križa u Sigetu.

Povodom dana svih Svetih članovi udruge i njene podružnice zapalile su lampaše na posljednjim počivalištima naše poginule braće kao i ispred spomenika poginulim pripadnicima TIGROVA.

18.listopad 2021. članovi udruge kao i članovi naših podružnica sudjelovali su u komemoraciji poginulim Tigrovima kao i ostalim braniteljima u Starom Grabovcu.

Dana 08.listopada 2021. prikazali smo film Gavran 101 našoj mehaniziranoj bojni Tigrovi u vojarni u Petrinji.

Mimohodom vojnih i policijskih postrojbi varaždinskog kraja koje
su sudjelovale u Domovinskom ratu te izložbom naoružanja i
vojne tehnike Hrvatske vojske, policije i vatrogastva u Varaždinu
je 25. rujna 2021. održana završna svečanost obilježavanja 30.
godišnjice oslobođenja grada i Dan branitelja Varaždinske
županije

Dana 18.09.2021 Obilježili smo komemoracijom i polaganjem vjenaca i paljenjem svijeća vojnu operaciju Una 95 u Dvoru i Dubici

16.rujna 2021. članovi urv 1.gbr tigrovi podružnica Sisačko moslovačke i Požeško slavonske županije sudjelovali su u komemoraciji u Novi Varoši.

Od 03. do 05.rujna 2021.članovi Urv 1.gbr tigrovi kao i svake godine sudjelovali su na šaranskom kupu na jezeru Ilova

URV 1.GBr “TIGROVI”, podružnica Vukovarsko-Srijemske Županije, je danas, na međunarodni dan žrtava totalitarnih ražima, položila cvijeće i zapalila svijeću za sve žrtve totalitarnih režima ispred spomen križa žrtvama komunističkog terora u Vukovaru.

DANA 02.KOLOVOZA 2021. PRISUSTVOVALI SMO PROJEKCIJI FILMA GAVRAN 101 U SPLITU POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALVOSTI U ORGANIZACIJI MUZEJA DOMOVINSKOG RATA U SPLITU.

DANA 25.SRPNJA 2021.POVODOM 30 OBLJETNICE POGIBIJE NAŠIH TIGROVA U ERDUTU ČLANOVI OBITELJI POGINULIH TIGROVA,ČLANOVI NAŠE UDRUGE I NAŠI UZVANICI POLOŽILI SU VJENCE I ZAPALILI SVIJEĆE KOD NOVOG SPOMENOBILJEŽJA U ČIJEM POSTAVLJANJU SU MAM POMOGLI I ČLANOVI UDRUGE 5 GBR SOKOLOVI NA ČEMU SMO IM ZAHVALNI.

 Ovim putem Vas obaviještavam da smo u Iloku prije dva tjedna izradili murale u čast braniteljima koji su prije 30 godina stali u obranu grada  Iloka i domovine. Navijači NK Dinamo Zagreb iz Iloka BBB na taj način su htjeli odati zahvalnost našim herojima koji su se žrtvovali na oltaru domovine kako bi danas bili slobodni ljudi i imali svoju državu Hrvatsku. Povijesne događaje smo uskladili sa faktografskim činjenicama i tako napravili jednu ratnu priču. 08.07.1991. Na punktu koja spaja most sa susjednom Srbijom nalazila se policijska patrola koja je vrsila redovitu ophodnju. Bez ikakvog upozorenja pripadnici Jna otvaraju vatru na policijsku patrolu gdje je poginuo redarstvenik iz Šarengrada Goran Štipak a trojica policajaca ranjena. Nakon toga Jna grupira snage i sa 4 tenka krece iz Smjera Srbije prema u Iloku u namjeri osvajanja punkta i prilaza grada. Odlucno su reagirali pripadnici 1. Gardijske brigade Tigrovi , 3 .bojne pod zapovjedništvom Dražena Šimunića gdje je  Zoltan Hadrava uz pomoć Marijana Kneževića uništio zadnji i prvi neprihateljski tenk u domovinskom ratu  i tako sprijecio neprijateljsku kolonu u zauzimanju grada . Vec sljedeceg dana u znak odmazde jna je 9.7.1991 raketirala sjediste ZNG na Principovcu gdje je Poginuo Predrag Jurčec a dva pripadnika tigra ostala ranjena. U čast njima odlučili smo im napraviti uspomenu i  murale.       S postovanjem David Vranjković

Dana 09.06,2021. predstavnici naše udruge kod kapelice našeg Damira Tomljanovića Gavrana na Velebitu održali su predavanje o Gavranu i tom djelu bojišta pripadnicima Vojne Policije koji su hodnjom došli iz Svetog Roka u sklopu obuke za Razvoj  Vođa na Udbini te im je prikazan i film GAVRAN 101 koji je i kasnije navećer prikazan na Trgu Damir Tomljanović Gavran ispred OŠ Zadarski otoci u Zadru.u.

Dana 14.05.2021.predstavnici udruge sudjelovali su u obilježavanju 30 obljetnica osnutka 5.bojne Vinica iz sastava naše brigade iz koje je kasnije formirana 7.gbr Pume.

Povodom obljetnice VRO Bljesak predstavnici naše udruge zapalili su svijeće u Okučanima kod spomenika poginulim braniteljima u VRO Bljesak.

U Svetoj Klari  prisustvovali smo 29.travnja 2021 otkrivanju spomenploče poginulim braniteljima Svete Klare na Vatrogasnom domu među kojima se nalazi i naš Tigar Miroslav Miholić čemu je nazočila i njegova obitelj.

Dana 22.travnja 2021.kod spomenika naših poginulih Tigrova ispred vojarne 1.gbr Tigrovi “Croatia” motoristi 4 gbr Pauci s našim Moto klubom Tigrovi te motoristima iz ostalih klubova koji im se pridružuju tjekom karavane “30 krunica za 30 godina” kojom obilaze spomenike i stratišta iz Domovinskog rata  zapalili su svijeće postavili krunicu  i odali počast našim Tigrovima.

Naši članovi Ađijević Zlatko i Ernest Vinković sudjelovali su u vožnji biciklima od Rakitja do Plitvica povodom obljetnice Krvavog uskrsa.

U povodu 30. obljetnice akcije “Plitvice” i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jovića na „Krvavi Uskrs“ 1991., a sukladno epidemiološkoj situaciji kao izaslanik udruge ratnih veterana 1.gbr Tigrovi svijeću kod spomenika je zapalio naš član Darko Katuša

DANA 01.ožujka 2021.PODRUŽNICA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE SUDJELOVALA JE U 30 OBLJETNICI OD POČETKA DOMOVINSKOG RATA I NAPADA ČETNIČKIH POSTROJBI NA POLICIJSKU POSTAJU U PAKRACU.

Povodom 27.obljetnice pogibije Damira Tomljanovića Gavrana 17.veljače 2021.a sukladno epidemiološkoj situaciji izaslanstvo udruge je položilo vjenac i zapalilo svijeću na posljednjem počivalištu našeg Tigra u Krivom Putu.

više fotografija u galeriji

Dana 22.siječnja 2021. izaslanstvo urv 1.gbr Tigrovi sudjelovalo je u obilježavanju  VRO Maslenica u Kašiću , Zelenom hrastu i spomenika poginulim tigrovima kod Masleničkog mosta.

Petrinja 16.siječnja 2021 odrađena još jedna sanacija.

Akcija zbrinjavanja obitelji Sljepčević ide svojim tokom, u petak 15.01 2021. G.Franjo Puskadija u ulozi glavnog kuhara i logistika g.Vjeran Rožićnadzor, glavni zidar Josip Dreven i srčana ekipa Udruge ratnih veterana 1.gardijske brigade Tigrovi podružnica Varaždinske županije su zajedno ko jedan iskopali i zbetonirali papuče na koje će se postaviti modularna kuća /kontejner za našu obitelj.

više fotografija u galeriji
 
Članovi udruge su dana 14.siječnja 2021. sudjevovali u sanaciji krova u Glini.
više fotografija u galeriji
Dana 13.1.2021. predstavnici Udruge ratnih veterana 1.gardijske brigade „Tigrovi“ podružnica Međimurske županije predali su Odjelu za pedijatriju vrijednu donaciju.
Radi se o šarenim, pedijatrijskim stalcima za infuziju i TV prijamniku za sobu izolacije.
 Donacija će uljepšati i boravak našim pacijentima na Odjelu, a osoblju olakšati rad i podići kvalitetu zbrinjavanja naših pacijenata.
 Veliko hvala Udruzi, svako dobro želi im osoblje Odjela za pedijatriju. Radujemo se daljnjoj suradnji.
više fotografija u galeriji

Dana 9. siječnja 2021URV 1.GB ” TIGROVI” BBŽ je u Glini  sudjelovala u saniranju dimnjaka i saniranje krovišta

više slika u galeriji

Udruga je opet na terenu 05.siječnja 2021.članovi su sanirali dimnjake i krovove u Starom Pračnom kod našeg Nike tigra koji nam je ujedino i kordinator te u Petrinj kod našeg Cabana s kojim smo u njgovom kvartu sanirali krovove i dimnjake.Usput smo obišli i našeg Tigra Vujića.Udruga je dogovorila i da dvojica Tigrova dežuraju uskladištu u koje stiže pomoć za grad Glinu i okolicu.

Dana 02.siječnja 2021.članovi udruge sudjelovali su u sanaciji crkve i križnog puta u Odri Sisačkoj te su obiđeni i kontaktirani  bivši pripadnici Tigrova koji žive na podrućju stradanja od potresa.
više fotografija u galeriji
Članovi udruge 30.prosinca 2020. uputili su se u stradali Sisak na spašavanje opreme i dječjih stvari iz Dječjeg doma Vrbina koji  je stradao u potresu.Djeca iz doma su trenutno smještena u Lipiku.
Dana 07.prosinac 2020. članovi naše podružnica Požeško-slavonske županije obišli su mjesta stradanja naših Tigrova.
 
Plaketa Grada Varaždina dodjeljena je URV 1. gbr “Tigrovi” podružnica Varaždinske županije za izniman doprinos u Domovinskom ratu o obrani suvereniteta Republike Hrvatske, obrani Grada Varaždina te nesebično zalaganje i pomoć u ratnom i mirnodobskom vremenu na dobrobit građana grada Varaždina.
 
Članovi naše udruge Zlatko Ađijević i Ernest Vinković povodom dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18.studenog vožnjom biciklom od Zagreba do Vukovara odali su poštovanje prema gradu heroju,Hrvatskim braniteljima i civilima koji su stradali od domaćih četnika,JNA i Srpskih dobrovoljaca.
više fotografija u galeriji 
Povodom 30 obljetnice osnutka 1.gbr”Tigrovi”Zapovjednik 1 mehanizirane bojne Tigrovi puk Krešimir Kršinić  s suradnicima i predsjednik naše udruge Ilija Vučemilović Šimunović ministru Hrv.branitelja Tomi Medvedu uručili su crnu beretku i majicu tigrovi.
više fotografija u galeriji
Kao i prijašnjih godina Urv1.gbr”Tigrovi”organizirala je povodom 30 obljetnice osnutka 1.gbr”Tigrovi” komemorativni skup ispred spomenika naših poginulih suboraca ispred vojarne 1.gbr”Tigrovi”Croatia
POVODOM 30 OBLJETNICE 1.GBR”TIGROVI” NA FONTANAMA U AVENIJI VJEČESLAVA HOLJEVCA PROJEKCIJA SLIKA 1.GBR “TIGROVI”
više fotografija u galeriji
Povodom 30 godišnjice osnutka1.GBR TIGROVI, a zbog epidemioloških mjera podružnica Sisačkomoslovačke županije lokalno su obišli mjesta i obilježja zahvale onima koji su položili svoje živote za slobodu Domovine!
KAO I SVIH PRIJAŠNJIH GODINA UDRUGA RATNIH VETERANA 1.GBR TIGROVI S SVOJIM PODRUŽNICAMA POVODOM DANA SVIH SVETIH ZAPALILA JE SVIJEĆE NA POSLJEDNJIM POČIVALIŠTIMA NAŠIH TIGROVA,SPOMENIKA ISPRED VOJARNE 1.GBR”TIGROVI”,ZIDA BOLI I PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA FRANJE TUĐMANA.
 
 
 

Članovi udruge 30.listopada 2020 sudjelovali su u izbornoj skupštini Zbora udruga Hrvatskih gardijskih postrojbi.

Dana 26.listopada 2020.održana je redovita izvještajno-izborna skupština udruge ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi”

Članovi naše podružnice Varaždinske županije i Sisačko-moslovačke županije dana 22.listopada 2020 sudjelovali su u obilježavanju dana oslobođenja Konavla

Dana 03.listopada 2020 u Vojarni “Damir Martić Vitez” u Rakitju kod Zagreba obilježena je 30. godišnjica osnivanja legendarnih Tigrova. Prije tri desetljeća ustrojena je Jedinica za posebne zadatke MUP-a -Rakitje iz koje je 05.studenog nastala prva gardijska brigada”Tigrovi”Izaslanstvo naše udruge ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” zapalilo je svijeće kod spomenika u vojarni u Rakitju.

Udruge URV 2.gbr Gromovi, URV 1.gbr Tigrovi i Udruga Crne Mambe obilježile su 25. obljetnice sudjelovanja 2. gbr Gromovi u VO “UNA-95” kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Hrvatskoj Dubici i Dvoru.

Komemoracija povodom godišnjice smrti generala Blage Zadre i pukovnika Alfreda Hilla, heroja obrane Vukovara… Pripadnici 1. gbr TIGROVI raspoređeni u tri razine; dopredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja; Tomo Medved, zapovjednik zapovjedno stožerne škole Dragan Basić, te predstavnici URV 1. gbr TIGROVI, podružnica Vukovarsko-Srijemske Županije; Goran Maruncek, Zoran Milinovic iDomagoj Sremac Jurčić

 
Članovi urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u 29.obljetnici osnutka 145 brigade HV Dubrava te zapalili svijeću kod spomenika poginulim braniteljima Dubrave.Tom prigodom uručena je obitelji ploča s imenom ulice našega poginulog Tigra Mire Marića koja če biti postavljena u donjoj Dubravi. 

.

Naša podružnica Sisačko-moslovačke županije dana 04.10.2020 sudjelovala je u obilježavanju Sjećanja na dan kada su zrakoplovi JNA raketirali Novsku i na poginule!
više fotografija u galeriji
 
Dana 03.listopada 2020 u Vojarni “Damir Martić Vitez” u Rakitju kod Zagreba obilježena je 30. godišnjica osnivanja legendarnih Tigrova. Prije tri desetljeća ustrojena je Jedinica za posebne zadatke MUP-a -Rakitje iz koje je 05.studenog nastala prva gardijska brigada”Tigrovi”Izaslanstvo naše udruge ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” zapalilo je svijeće kod spomenika u vojarni u Rakitju.
Slika može sadržavati: Jedna osoba, stoji i na otvorenom, tekst "HRT"
 
 

Članovi naše podružnice Požeško-slavonske županije dana 26.rujna 2020 odali su počast i zapalili svijeću za poginule u Kamenskom i Logoru Bučje.

Povodom Blagdana Sv. Mihovila zaštitnika Policije! Članovi naše podružnice Sisačko-Moslovačke županije  odali su počast poginulim pripadnicima MUP-a ispred Policijske postaje Novska

više fotografija u galeriji

Dana 16.rujna 2020 obilježeni su  VARAŽDINSKI DANI RATA u čemu je sudjelovala i naša podružnica Varaždinske županije .Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman: „Postigli ste uspjeh kakav još nije zabilježen u Hrvatskoj, a oslobođenjem vašeg grada otvoren je put oslobođenju cijele naše domovine. Poslije pobjede u Varaždinu, hrvatske oružane snage i cijela Hrvatska jako su ojačale i to upravo oružjem i oruđem iz varaždinskog vojnog korpusa.”

više fotografija u galeriji

Dana 16.rujna 2020. održana je projekcija filma  Gavran 101 u sklopu Dana Hrvatskog filma u kinu Tuškanac.

više fotografija u galeriji

Naša podružnica URV 1.gbr”Tigrovi” Sisačko-moslovačke županije sudjelovala je 13.rujna 2020. na komemoraciji u Starom Grabovcu na Novljanskom ratištu.

Naša podružnica URV 1.gbr”Tigrovi” Sisačko-moslovačke županije sudjelovala je 07.rujna 2020. na komemoraciji u Rajiću na Novljanskom ratištu.

Naša podružnica URV 1.gbr”Tigrovi” Sisačko-moslovačke županije sudjelovala je 06.rujna 2020. na komemoraciji u Okučanima i Čovcu.

Od 04.-06.rujna 2020 održan je tradicionalni šaranski kup na jezeru Ilova na kojem sudjeluje i naša ekipa .

više fotografija u galeriji

01.rujna 2020. prikazan je film GAVRAN 101 na Pulskom filmskom festivalu uz prisutstvo delegacije naše udruge.

više fotografija u galeriji

Sukladno napucima državnog vrha jedna skromna delegacija članova naše udruge sudjelovala je u obljetnici VRO OLUJA u Kninu te zapalila svijeću za sve poginule Hrvatske branitelje po završetku komemoracije.

više fotografija u galeriji

Skromno 25.07.2020.god u najužem krugu članova urv 1.gbr Tigrovi i obitelji poginulih Tigrova održana je komemoracija kod križa u Dalju za sve pogìnule branitelje te zapaljene svijeće na mjestu pogibije naših 6 tigrova 25.07.1991.

više fotografija u galeriji

Kao i svake godine 25.srpnja 2020. naša nogometna ekipa je sudjelovala na malonogometnom turniru u Pridrazi u čast našem Mili Čulina koji je poginuo 25.07.1991.god

 

Dana 27.lipnja 2020. kao i svake godine članovi urv 1.gbr”Tigrovi” dočekali su moto klubove u organizaciji  Urv 4.gbr “Pauci” i našeg moto kluba “Tigrovi” a povodom “29 krunica za 29 godina” kod spomenika poginulim pripadnicima 1.gbr”Tigrovi” ispred vojarne 1.gbr”Tigrovi” – Croatia

više fotografija u galeriji

ČLANOVI NAVIJAČKE SKUPINE GARAGE BOYS IZ SENJA NA ISTOČNOM ULAZU U GRAD SENJ OSLIKALI SU ZID S MURALOM NAŠEG DAMIRA TOMLJANOVIĆA GAVRANA NA ČEMU IM JE ZAHVALNA UDRUGA RATNIH VETERANA 1.gbr”TIGROVI”  U IME SVIH SVOJIH ČLANOVA I SVIH TIGROVA.

U naselju Borovje u Zagrebu dana 13.lipnja 2020.g čalnovi BBB povodom 30.obljetnice osnutka 1.gbr “Tigrovi” oslikali su trafostanicu s obilježjem 1.gbr “Tigrovi”

višefotografija u galeriji

Na dan sv Ante 13.lipnja 2020.g u mjestu Brišnik kod Tomislavgrada otkriven je mural s četvoricom vitezova koji su dali svoj život za domovinu među njima je i naš Tigar Mate Banović.

više fotografija u galeriji

Dana 15.svibnja 2020.održana je komemoracija u Vinici za sve poginule pripadnike naše 5 bojne te su položeni vjenac i zapaljene svijeće na mjestu osnutka bojne kod spomen ploče,Također su zapaljene svijeće kod spomenobilježja prvoj žrtvi Domovinskog rata u Vinici Mladena Kasuna i kod spomenika predjednika Franje Tuđmana. 

Emisija “Potraga “promocija filma “GAVRAN 101”

U Borovju je održan 22.veljače 2020. 1 memorijalni malonogometni turnir Hrvatskih branitelja u spomen na viteza Marinka Antunovića – Bosanca na kojem je sudjelovala i naša malonogometna momčad te zauzela 2.mjesto.

više fotografija u galeriji

Kao i svake godine Urv 1.gbr “Tigrovi”  organizirala je komemoraciju za našeg Tigra Damira Tomljanovića Gavrana u Krivom putu 17.veljače 2020 kojoj su nazočili mnogobrojni njegovi suborci i prijatelji.

više fotografija u galeriji

U organizaciji  Urv 1.gbr “Tigrovi”  na Hrvatskom vojnom učilištu dr Franjo Tuđman 14.veljače 2020. prikazan je dokumentarni film “Gavran 101” koji smo snimili u suradnji s redateljicom Biljana Čakić,snimateljem Boris Krstinić,autorom scenarija Zoran Žukina,tehničarom Damjan Krstinić o našem suborcu Damiru Tomljanoviću Gavranu.

više fotografija u galeriji 

Članovi urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su 21.siječnja 2020 u obilježavanju VRO Maslenica te tom prilikom zapalili svijeće kod obilježja 3.gbr Kune,4.gbr Pauci ,naših pripadnika 1.gbr Tigrovi i kod kapelice za našeg Gavrana s članovima udruge specijalne policije.

više fotografija u galeriji

Članovi podružnice Urv 1.gbr”Tigrovi” Požeško-slavonske županije sudjelovali su dana 16 siječnja 2020. u  komemorcij kojom je odana  počast svima zatočenima i stradalima u zloglasnom logoru Bučje nadomak Pakraca kroz koji je prošlo oko 300 branitelja i civila.

više fotografija u galeriji

Dana 03.siječnja 2020. članovi podružnice Urv 1.gbr”Tigrovi” Požeško-slavonske županije sudjelovali su u otkrivanju spomenika poginulim pripadnicina 63 bojne 123 Požeške brigade u Španovici.

više fotografija u galeriji

Članovi urv 1.gbr”Tigrovi” i podružnica Varaždinske županije sudjelovali su 19 i 20 prosinca 2020 u obilježavanju 27 obljetnice osnutka  7 gbr “Pume” te zapalili lampaš  na Vinici i u kapelici u vojarni  7.gbr”Pume”

više fotografija u galeriji

Dana 17.prosinca 2019 održana je redovita izvještajna skupština podružnice Požeško-slavonske županije i otvorenje izložbe u gradskoj vječnici “ZA HRVATSKU KAO TIGAR” koja je 18.prosinca 2019 postavljena u prostorijama muzeja.

više fotografija u galeriji

Dana 14.prosinca 2019 održana je redovita izvještajna skupština i Božićni domjenak u podružnici Varaždinske županije.

više fotografija u galeriji

Dana 13.prosinca 2019 članovi urv 1.gbr”Tigrovi”sudjelovala je u Mimohodu Hrvatskih branitelja,Hrvatske vojske i policije “Gospi Voćinskoj”.U Voćinu se 13. prosinca 1991. godine dogodio jedan od najvećih pokolja hrvatskog stanovništva. Prije povlačenja s Papuka, srpski pobunjenici i Šešeljevi „Beli orlovi“ mučki su ubili 47 hrvatskih civila. Najmlađem, Goranu Salaću, bilo je tek 19 godina, a najstarijem, Antunu Boljkovcu, 84 godine. Srbočetnici nisu birali ni žrtve ni mjesto. Hrvatski osloboditelji u Voćinu masakrirane stanovnike pronalazili su u dvorištima, krevetima, u kanalima uz cestu i na livadama. Kao da nisu dovoljno zla učinili, prije napuštanja tog područja, do temelja su razorili župnu crkvu Gospe Voćinske iz 13. stoljeća.

više fotografija u galeriji

Dana 12.prosinca 2019 održana je redovita izvještajna skupština Urv 1.gbr”Tigrovi”na kojoj je podneseno izvješće članstvu o radu udruge i njezinih podružnica u 2019-oj godini i planu aktivnosti za 2020-u godini.Također je održan i prigodni Božićni domjenak na kojem su podijeljeni kalendari.

više fotografija u galeriji

Naša podružnica Požeško Slavonske županije 07.prosinca 2019. sudjelovala je u obilježavanju Dana branitelja Lipika i 28. obljetnice oslobođenja grada Lipika od velikosrpskog okupatora. 

više fotografija u galeriji

Članovi udruge 18.studenog 2019 sudjelovali su u komemoraciji stradalim braniteljima i civilima u Vukovaru i Škabrnji.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge 12.studenog 2019 god sudjelovali su u komemoraciji poginulim branjiteljima i mještanima Saborskog

Dana 09.studenog 2019 održan je u Sesvetama malonogometni turnir Dinko Sučić na kojem je sudjelovala i naša nogometna ekipa te osvojila turnir.

više fotografija u galeriji

Cjelodnevnim druženjem 05.studenog 2019.obilježena je 29.obljetnica osnutka 1.gbr”Tigrovi” i naše sljednice 1.mehanizirane bojne “Tigrovi” Svetom misom za poginule Tigrove, komemoracijom ispred spomenika kod vojarne 1.gbr “Tigrovi”Croatia koju je vodio naš Tigar prečasni Vladimir Mandura,dodjelom beretki novim pripadnicima 1.mehanizirane bojne “Tigrovi” te uručenje pohvala zaslužnim pripadnicima bojne od strane predsjednice republike Hrvetske , ministra obrane,ministra branitelja,predstavnika MORH-a i članova URV 1.gbr”Tigrovi”  te komemoracijom u vojarni Rakitje i druženjem u Spomendomu Tigrova.

više fotografija u galeriji

Dana 29.listopada 2019.članovi udruge sudjelovali su na komemoraciji za sve poginule na Novljanskom bojištu u Trokutu.

Povodom dana Svih Svetih članovi udruge u suradnji s našm podružnicama zapalili su svijeće na posljednjim počivalištima naših suboraca po Županijama kao i ispred Zida boli na Mirogoju,centralnog križa u Aleji Hrvatskih branitelja i na grobu prvog Hrvatskog predsjednika Dr Franje Tuđmana.

Dana 25.listopada 2019.članovi udruge u suradnji s našim Inženjercima postavili su ploču  na neobilježeni grob našeg Tigra Mehmedović Alije u Karlovcu.

Dana 25.listopada 2019 otvorena je izložba ratnih fotografija 1.gbr”Tigrovi” pod nazivom   “ZA HRVATSKU KAO TIGAR” u predvorju Gradskog poglavarstva a koje su snimili njezini pripadnici za vrijeme Domovinskog rata.

više fotografija u galeriji

Članovi naše Varaždinske podružnice Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u obilježavanju oslobađanja Južnog bojišta 22.listopada 2019.god.u Dubrovniku i Konavlima.

više fotografija u galeriji

Dana 19.listopada 2019.održano je takmićenje u kuhanju graha u Pakracu na Grahfestu gdje je učestvovala i naša ekipa podružnice Požeško-Slavonske županje i osvojila je 4 mjesto,Podršku su im pružili članovi udruge iz središnjice i podružnice Sisačko-Moslovačke županije,te ostali Tigrovi.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 18.listopada 2019 na malonogometnom turniru u Dočasničkoj školi Damir Tomljanović Gavran u Požegi.

Dana 11.listopada 2019. članovi udruge ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi” i naše podružnice Varaždinske županije sudjelovali su u projekciji dokumentarnog filma Bitka za Stari Grabovac producentice Ines Grdanjski.

Članovi predsjedništva udruge na poziv zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade Brigadnog generala Tihomira Kundida 03.listopada 2019 prisustvovali su izvođenju vojne vježbe Udar 19 na Slunjskom poligonu Eugen Kvaternik.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge su dana 29.rujna 2019 sudjelovali u takmićenju spremanja gulaša u Vugrovcu kao i belotu gdje je naša ekipa zauzela 2 mjesto.

više fotografija u galeriji

Naša malonogometna ekipa 28.rujna 2019 sudjelovala je na malonogometnom turniru u Borovju.

Članovi podužnice Požeško Slavonske županije sudjelovali su u obljetnici osnutka 121 Brigade HV u Novoj Gradišci.

više fotografija u galeriji

Dana 20.rujna 2019 članovi udruge bili su na obilježavanju oslobođenja grada Varaždina i Varaždinske županije gdje je u mimohodu sudjelovala i naša podružnica Varaždinske županije.

više fotografija u galeriji

Članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su dana 18.rujna 2019 god u obilježavanju 24.obljetnice akcije Una 95 u Dvoru i Hrvatskoj Dubici gdje su odali počast poginulim i nestalim Hrvatskim braniteljima.

više fotografija u galeriji

Dana 14.rujna naša malonogometna ekipa sudjelovala je na malonogometnom turniru Krapinski vitezovi.

Naša malonogometna ekipa sudjelovala je 07.rujna 2019god na 5.memorijalnom turniru Zvonko Štork u Koškoj.

više fotografija u galeriji

Od 30.08 do 01.09 2019 članovi udruge sudjelovali su u natjecanju na tradicionalnom Braniteljskom Šaranskom kupu na jezeru Ilova kod Kutine.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je na 8.memorijalnom turniru branitelja u Benkovcu 17.kolovoza 2019.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja  članovi Udruge zapalili su svijeće i odali počast poginulim braniteljima.

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 28. srpnja 2019.god na nogometnom turniru Bulina u Pridrazi i osvojila 4. mjesto.

više fotografija u galeriji

Dana 25.srpnja 2019.god za naših 6 Tigrova koji su poginuli u Erdutu  održana je komemoracija kod centralnog spomenika za poginule u Dalju u kojem je služena i sveta misa.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 21. srpnja 2019.god na nogometnom turniru Josip Jović u Aržanu i osvojila 4. mjesto.

više fotografija u galeriji

 Naša nogometna ekipa sudjelovala je 13.lipnja 2019 na nogometnom turniru Ante Bruno Bušić u Posušju i osvojila 3. mjesto.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 08.lipnja 2019.god  na nogometnom turniru Blago i Robert Zadro te osvojila 3. mjesto. 

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 01.lipnja 2019.god  na nogometnom turniru povodom dana Branitelja grada Zagreba i osvojila 2 mjesto.

više fotografija u galeriji

Podružnica Urv 1.gbr”Tigrovi”  Međimurske županije dana 31.svibnja2019.god  održala je izvještajnu skupštinu te izvjestila članstvo o radu podružnice gdje je istaknuto da podružnica sudjeluje u organizaciji koncerta M.P.Thompsona.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 27.svibnja  2019.god  na nogometnom turniru 12 Hrvatskih redarstvenika u Retkovcima i osvojila 3.mjesto.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge sudjelovali su dana 25.svibnja 2019.god u Hodu za život ulicama grada Zagreba.

Dana 15.svibnja 2019 u organizaciji naše podružnice Varaždinske županije  obilježena je obljetnica osnutka naše 5.bojne Vinica

više fotografija u galeriji

U organizaciji urv 1.gbr”Tigrovi” i općine Seline 11.svibnja 2019.održan je 25.malonogometni turnir D.T.Gavran u Selinama kao i probno takmičenje u boćanju.Priređen je TT zbor,pokazna vježba “Blic borba” ,revijalna utakmica između djelatnih bojni Tigrova i Paukova te hodnja pripadnika 1 mehanizirane bojne “Tigrovi” od sela Modrići do Gavranove kapelice i Tulovih Greda, također tu su i nezaobilazni naši motoristi i sekcija biciklista Tigrovi.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge sudjelovali su 01.svibnja 2019 u obilježavanju VRO Bljesak u Okučanima te kasnije i u planinarskom domu Omanovac kod Pakraca.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge su s zapovjednikom 1mehanizirane bojne “Tigrovi” obišli kapelicu D.T.Gavrana na Velebitu te izvidjeli trasu hodnje pripadnika bojne za Gavranov turnir 11.svibnja 2019.

Udruga ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” sudjelovala je u komemoraciji na Plitvicama povodom Krvavog uskrsa i spomena na prvog ubijenog redarstvenika Josipa Jovića.Kao i za dan brigade svojim prisutstvom nas je počastila predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović,te naš Tigar ministar HB Tomo Medved.

više fotografija u galeriji

Povodom 28 obljetnice početka Domovinskog rata napadom na policijsku postaju Pakrac članovi udruge sudjelovali su u “Mimohodu pobjednika ” ulicama grada Pakraca. 

Udruga ratnih veterana 1.gbr u suradnji s gradom Senjom održala je komemoraciju u Krivom putu dana 17.veljaće 2019.god povodom  25.godišnjice pogibije našeg Tigra Damira Tomljanovića Gavrana.Na posljednjem počivalištu našeg Gavrana okupljenima se obratio predsjednik udruge URV 1.gbr”Tigrovi” Ilija Vučemilović Šimunović,nakon toga je služena  sveta misa te prigodni kulturno umjetnički program u gradu Senju.

više slika u galeriji

Predstavnici članova udruge ratnih veterana 1gbr “Tigrovi” dana 29.12.2018 sudjelovali su u imenovanju vojarne i povratku PUMA u Varaždin te su tom prilikom s  članovima zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojbi i specijalne policije zapalili svijeće u kapelici za  poginule pripadnike 7 gbr PUME.

više slika u galeriji

Dana 14.prosinca 2018 god održana je redovita izvještajna skupština URV 1.gbr”Tigrovi” u Domu Specijalne policije.Predsjednik udruge je izvjestio članstvo o aktivnostima u proteklom razdoblju kao i u narednom razdoblju kao i o promjenama statuta.

više fotografija u galeriji

Dana 13.prosinca 2018.god članovi udruge sudjelovali su na  Hodočašču u Vočinu na spomen mučki ubijenim civilima u tom mjestu.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” su dana 18.studenog 2018.god bili u koloni sjećanja u Škabrnji te zapalili svijeće i odali počast žrtvama. 

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa je na malonogometnom turniru 10.studenog 2018 god Gardijskih brigada , HOS-a , Vojne policije i Specijalne policijeu Podsusedu osvojila 1 mjesto.

Dana 06.studenog 2018.povodom dana Mehanizirane bojne “Tigrovi” izaslanstvo naše udruge sudjelovalo je u svečanosti obilježavanja 11 obljetnice osnutka bojne i svečanog otvaranja spomensobe poginulih Tigrova u vojarni Predrag Matanović u Petrinji.

više fotografija u galeriji

Kao i prijašnjih godina dana 05.studenog 2018. godine Udruga ratnih veterana “Tigrovi”organizirala je 28.obljetnicu osnutka 1.gardijske brigade “Tigrovi”s Misom u crkvi sv Križa ,komemoracijom kod spomenika poginulim Tigrovima ispred vojarne 1.gbr “Tigrovi” -Croatia ( koji je u fazi uređenja,trenutno su slova obnovljena) te domjenkom na SRC Bundek gdje je podjeljeno oko 2000 porcija vojničkog graha.

više fotografija u galeriji

Udruga ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” i Hrvatska pošta 05.studenog 2018 god će u optjecaj pustiti prigodnu poštansku marku “Hrvatski Domovinski rat 1. gardijska brigada Tigrovi”. Svečano su je predstavili u subotu 03.studenog 2018 god, u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog,a povodom  28. obljetnice ustrojavanja te elitne postrojbe. Nominalna vrijednost poštanske marke je 7,60 kuna, a otisnuli su je u 100.000 primjeraka.Dizajnirao ju je Dean Roksandić, a autor poznatog amblema “Tigrova” je Božo Kokan.

fotografije marke u galeriji

"NAŠE AKTIVNOSTI" table of contents

 1. NAŠE AKTIVNOSTI
 2. Page 2
 3. Page 3
 4. Page 4
 5. Page 5
 6. Page 6
 7. Page 7
 8. Page 8
 9. Page 9
 10. Page 10
 11. Page 11
 12. Page 12