NAŠE AKTIVNOSTI

"NAŠE AKTIVNOSTI" table of contents

  1. NAŠE AKTIVNOSTI
  2. Page 2

 

 

DANA 02.KOLOVOZA 2021. PRISUSTVOVALI SMO PROJEKCIJI FILMA GAVRAN 101 U SPLITU POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALVOSTI U ORGANIZACIJI MUZEJA DOMOVINSKOG RATA U SPLITU.

DANA 25.SRPNJA 2021.POVODOM 30 OBLJETNICE POGIBIJE NAŠIH TIGROVA U ERDUTU ČLANOVI OBITELJI POGINULIH TIGROVA,ČLANOVI NAŠE UDRUGE I NAŠI UZVANICI POLOŽILI SU VJENCE I ZAPALILI SVIJEĆE KOD NOVOG SPOMENOBILJEŽJA U ČIJEM POSTAVLJANJU SU MAM POMOGLI I ČLANOVI UDRUGE 5 GBR SOKOLOVI NA ČEMU SMO IM ZAHVALNI.

 Ovim putem Vas obaviještavam da smo u Iloku prije dva tjedna izradili murale u čast braniteljima koji su prije 30 godina stali u obranu grada  Iloka i domovine. Navijači NK Dinamo Zagreb iz Iloka BBB na taj način su htjeli odati zahvalnost našim herojima koji su se žrtvovali na oltaru domovine kako bi danas bili slobodni ljudi i imali svoju državu Hrvatsku. Povijesne događaje smo uskladili sa faktografskim činjenicama i tako napravili jednu ratnu priču. 08.07.1991. Na punktu koja spaja most sa susjednom Srbijom nalazila se policijska patrola koja je vrsila redovitu ophodnju. Bez ikakvog upozorenja pripadnici Jna otvaraju vatru na policijsku patrolu gdje je poginuo redarstvenik iz Šarengrada Goran Štipak a trojica policajaca ranjena. Nakon toga Jna grupira snage i sa 4 tenka krece iz Smjera Srbije prema u Iloku u namjeri osvajanja punkta i prilaza grada. Odlucno su reagirali pripadnici 1. Gardijske brigade Tigrovi , 3 .bojne pod zapovjedništvom Dražena Šimunića gdje je  Zoltan Hadrava uz pomoć Marijana Kneževića uništio zadnji i prvi neprihateljski tenk u domovinskom ratu  i tako sprijecio neprijateljsku kolonu u zauzimanju grada . Vec sljedeceg dana u znak odmazde jna je 9.7.1991 raketirala sjediste ZNG na Principovcu gdje je Poginuo Predrag Jurčec a dva pripadnika tigra ostala ranjena. U čast njima odlučili smo im napraviti uspomenu i  murale.       S postovanjem David Vranjković   

Dana 09.06,2021. predstavnici naše udruge kod kapelice našeg Damira Tomljanovića Gavrana na Velebitu održali su predavanje o Gavranu i tom djelu bojišta pripadnicima Vojne Policije koji su hodnjom došli iz Svetog Roka u sklopu obuke za Razvoj  Vođa na Udbini te im je prikazan i film GAVRAN 101 koji je i kasnije navećer prikazan na Trgu Damir Tomljanović Gavran ispred OŠ Zadarski otoci u Zadru.u.

Dana 14.05.2021.predstavnici udruge sudjelovali su u obilježavanju 30 obljetnica osnutka 5.bojne Vinica iz sastava naše brigade iz koje je kasnije formirana 7.gbr Pume.

Povodom obljetnice VRO Bljesak predstavnici naše udruge zapalili su svijeće u Okučanima kod spomenika poginulim braniteljima u VRO Bljesak.

U Svetoj Klari  prisustvovali smo 29.travnja 2021 otkrivanju spomenploče poginulim braniteljima Svete Klare na Vatrogasnom domu među kojima se nalazi i naš Tigar Miroslav Miholić čemu je nazočila i njegova obitelj.

Dana 22.travnja 2021.kod spomenika naših poginulih Tigrova ispred vojarne 1.gbr Tigrovi “Croatia” motoristi 4 gbr Pauci s našim Moto klubom Tigrovi te motoristima iz ostalih klubova koji im se pridružuju tjekom karavane “30 krunica za 30 godina” kojom obilaze spomenike i stratišta iz Domovinskog rata  zapalili su svijeće postavili krunicu  i odali počast našim Tigrovima.

Naši članovi Ađijević Zlatko i Ernest Vinković sudjelovali su u vožnji biciklima od Rakitja do Plitvica povodom obljetnice Krvavog uskrsa.

U povodu 30. obljetnice akcije “Plitvice” i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jovića na „Krvavi Uskrs“ 1991., a sukladno epidemiološkoj situaciji kao izaslanik udruge ratnih veterana 1.gbr Tigrovi svijeću kod spomenika je zapalio naš član Darko Katuša

DANA 01.ožujka 2021.PODRUŽNICA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE SUDJELOVALA JE U 30 OBLJETNICI OD POČETKA DOMOVINSKOG RATA I NAPADA ČETNIČKIH POSTROJBI NA POLICIJSKU POSTAJU U PAKRACU.

Povodom 27.obljetnice pogibije Damira Tomljanovića Gavrana 17.veljače 2021.a sukladno epidemiološkoj situaciji izaslanstvo udruge je položilo vjenac i zapalilo svijeću na posljednjem počivalištu našeg Tigra u Krivom Putu.

više fotografija u galeriji

Dana 22.siječnja 2021. izaslanstvo urv 1.gbr Tigrovi sudjelovalo je u obilježavanju  VRO Maslenica u Kašiću , Zelenom hrastu i spomenika poginulim tigrovima kod Masleničkog mosta.

Petrinja 16.siječnja 2021 odrađena još jedna sanacija.

Akcija zbrinjavanja obitelji Sljepčević ide svojim tokom, u petak 15.01 2021. G.Franjo Puskadija u ulozi glavnog kuhara i logistika g.Vjeran Rožićnadzor, glavni zidar Josip Dreven i srčana ekipa Udruge ratnih veterana 1.gardijske brigade Tigrovi podružnica Varaždinske županije su zajedno ko jedan iskopali i zbetonirali papuče na koje će se postaviti modularna kuća /kontejner za našu obitelj.

više fotografija u galeriji
 
Članovi udruge su dana 14.siječnja 2021. sudjevovali u sanaciji krova u Glini.
više fotografija u galeriji
Dana 13.1.2021. predstavnici Udruge ratnih veterana 1.gardijske brigade „Tigrovi“ podružnica Međimurske županije predali su Odjelu za pedijatriju vrijednu donaciju.
Radi se o šarenim, pedijatrijskim stalcima za infuziju i TV prijamniku za sobu izolacije.
 Donacija će uljepšati i boravak našim pacijentima na Odjelu, a osoblju olakšati rad i podići kvalitetu zbrinjavanja naših pacijenata.
 Veliko hvala Udruzi, svako dobro želi im osoblje Odjela za pedijatriju. Radujemo se daljnjoj suradnji.
više fotografija u galeriji

Dana 9. siječnja 2021 URV 1.GB ” TIGROVI” BBŽ je u Glini  sudjelovala u saniranju dimnjaka i saniranje krovišta

više slika u galeriji

Udruga je opet na terenu 05.siječnja 2021.članovi su sanirali dimnjake i krovove u Starom Pračnom kod našeg Nike tigra koji nam je ujedino i kordinator te u Petrinj kod našeg Cabana s kojim smo u njgovom kvartu sanirali krovove i dimnjake.Usput smo obišli i našeg Tigra Vujića.Udruga je dogovorila i da dvojica Tigrova dežuraju uskladištu u koje stiže pomoć za grad Glinu i okolicu.

Dana 02.siječnja 2021.članovi udruge sudjelovali su u sanaciji crkve i križnog puta u Odri Sisačkoj te su obiđeni i kontaktirani  bivši pripadnici Tigrova koji žive na podrućju stradanja od potresa.
više fotografija u galeriji
Članovi udruge 30.prosinca 2020. uputili su se u stradali Sisak na spašavanje opreme i dječjih stvari iz Dječjeg doma Vrbina koji  je stradao u potresu.Djeca iz doma su trenutno smještena u Lipiku.
Dana 07.prosinac 2020. članovi naše podružnica Požeško-slavonske županije obišli su mjesta stradanja naših Tigrova.
 
Plaketa Grada Varaždina dodjeljena je URV 1. gbr “Tigrovi” podružnica Varaždinske županije za izniman doprinos u Domovinskom ratu o obrani suvereniteta Republike Hrvatske, obrani Grada Varaždina te nesebično zalaganje i pomoć u ratnom i mirnodobskom vremenu na dobrobit građana grada Varaždina.
 
Članovi naše udruge Zlatko Ađijević i Ernest Vinković povodom dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18.studenog vožnjom biciklom od Zagreba do Vukovara odali su poštovanje prema gradu heroju,Hrvatskim braniteljima i civilima koji su stradali od domaćih četnika,JNA i Srpskih dobrovoljaca.
više fotografija u galeriji   
Povodom 30 obljetnice osnutka 1.gbr”Tigrovi”Zapovjednik 1 mehanizirane bojne Tigrovi puk Krešimir Kršinić  s suradnicima i predsjednik naše udruge Ilija Vučemilović Šimunović ministru Hrv.branitelja Tomi Medvedu uručili su crnu beretku i majicu tigrovi.
više fotografija u galeriji
Kao i prijašnjih godina Urv1.gbr”Tigrovi”organizirala je povodom 30 obljetnice osnutka 1.gbr”Tigrovi” komemorativni skup ispred spomenika naših poginulih suboraca ispred vojarne 1.gbr”Tigrovi”Croatia
POVODOM 30 OBLJETNICE 1.GBR”TIGROVI” NA FONTANAMA U AVENIJI VJEČESLAVA HOLJEVCA PROJEKCIJA SLIKA 1.GBR “TIGROVI”
više fotografija u galeriji
Povodom 30 godišnjice osnutka1.GBR TIGROVI, a zbog epidemioloških mjera podružnica Sisačkomoslovačke županije lokalno su obišli mjesta i obilježja zahvale onima koji su položili svoje živote za slobodu Domovine!
KAO I SVIH PRIJAŠNJIH GODINA UDRUGA RATNIH VETERANA 1.GBR TIGROVI S SVOJIM PODRUŽNICAMA POVODOM DANA SVIH SVETIH ZAPALILA JE SVIJEĆE NA POSLJEDNJIM POČIVALIŠTIMA NAŠIH TIGROVA,SPOMENIKA ISPRED VOJARNE 1.GBR”TIGROVI”,ZIDA BOLI I PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA FRANJE TUĐMANA.
 
 
 

Članovi udruge 30.listopada 2020 sudjelovali su u izbornoj skupštini Zbora udruga Hrvatskih gardijskih postrojbi.

Dana 26.listopada 2020.održana je redovita izvještajno-izborna skupština udruge ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi”

Članovi naše podružnice Varaždinske županije i Sisačko-moslovačke županije dana 22.listopada 2020 sudjelovali su u obilježavanju dana oslobođenja Konavla

 Dana 03.listopada 2020 u Vojarni “Damir Martić Vitez” u Rakitju kod Zagreba obilježena je 30. godišnjica osnivanja legendarnih Tigrova. Prije tri desetljeća ustrojena je Jedinica za posebne zadatke MUP-a -Rakitje iz koje je 05.studenog nastala prva gardijska brigada”Tigrovi”Izaslanstvo naše udruge ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” zapalilo je svijeće kod spomenika u vojarni u Rakitju.

Udruge URV 2.gbr Gromovi, URV 1.gbr Tigrovi i Udruga Crne Mambe obilježile su 25. obljetnice sudjelovanja 2. gbr Gromovi u VO “UNA-95” kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Hrvatskoj Dubici i Dvoru.

Komemoracija povodom godišnjice smrti generala Blage Zadre i pukovnika Alfreda Hilla, heroja obrane Vukovara… Pripadnici 1. gbr TIGROVI raspoređeni u tri razine; dopredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja; Tomo Medved, zapovjednik zapovjedno stožerne škole Dragan Basić, te predstavnici URV 1. gbr TIGROVI, podružnica Vukovarsko-Srijemske Županije; Goran Maruncek, Zoran Milinovic i Domagoj Sremac Jurčić

 
Članovi urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u 29.obljetnici osnutka 145 brigade HV Dubrava te zapalili svijeću kod spomenika poginulim braniteljima Dubrave.Tom prigodom uručena je obitelji ploča s imenom ulice našega poginulog Tigra Mire Marića koja če biti postavljena u donjoj Dubravi. 

.

Naša podružnica Sisačko-moslovačke županije dana 04.10.2020 sudjelovala je u obilježavanju Sjećanja na dan kada su zrakoplovi JNA raketirali Novsku i na poginule!
više fotografija u galeriji
 
Dana 03.listopada 2020 u Vojarni “Damir Martić Vitez” u Rakitju kod Zagreba obilježena je 30. godišnjica osnivanja legendarnih Tigrova. Prije tri desetljeća ustrojena je Jedinica za posebne zadatke MUP-a -Rakitje iz koje je 05.studenog nastala prva gardijska brigada”Tigrovi”Izaslanstvo naše udruge ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” zapalilo je svijeće kod spomenika u vojarni u Rakitju.
Slika može sadržavati: Jedna osoba, stoji i na otvorenom, tekst "HRT"
 
 

Članovi naše podružnice Požeško-slavonske županije dana 26.rujna 2020 odali su počast i zapalili svijeću za poginule u Kamenskom i Logoru Bučje.

Povodom Blagdana Sv. Mihovila zaštitnika Policije! Članovi naše podružnice Sisačko-Moslovačke županije  odali su počast poginulim pripadnicima MUP-a ispred Policijske postaje Novska

više fotografija u galeriji

Dana 16.rujna 2020 obilježeni su  VARAŽDINSKI DANI RATA u čemu je sudjelovala i naša podružnica Varaždinske županije .Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman: „Postigli ste uspjeh kakav još nije zabilježen u Hrvatskoj, a oslobođenjem vašeg grada otvoren je put oslobođenju cijele naše domovine. Poslije pobjede u Varaždinu, hrvatske oružane snage i cijela Hrvatska jako su ojačale i to upravo oružjem i oruđem iz varaždinskog vojnog korpusa.”

više fotografija u galeriji

Dana 16.rujna 2020. održana je projekcija filma  Gavran 101 u sklopu Dana Hrvatskog filma u kinu Tuškanac.

više fotografija u galeriji

Naša podružnica URV 1.gbr”Tigrovi” Sisačko-moslovačke županije sudjelovala je 13.rujna 2020. na komemoraciji u Starom Grabovcu na Novljanskom ratištu.

Naša podružnica URV 1.gbr”Tigrovi” Sisačko-moslovačke županije sudjelovala je 07.rujna 2020. na komemoraciji u Rajiću na Novljanskom ratištu.

Naša podružnica URV 1.gbr”Tigrovi” Sisačko-moslovačke županije sudjelovala je 06.rujna 2020. na komemoraciji u Okučanima i Čovcu.

Od 04.-06.rujna 2020 održan je tradicionalni šaranski kup na jezeru Ilova na kojem sudjeluje i naša ekipa .

više fotografija u galeriji

01.rujna 2020. prikazan je film GAVRAN 101 na Pulskom filmskom festivalu uz prisutstvo delegacije naše udruge.

više fotografija u galeriji

Sukladno napucima državnog vrha jedna skromna delegacija članova naše udruge sudjelovala je u obljetnici VRO OLUJA u Kninu te zapalila svijeću za sve poginule Hrvatske branitelje po završetku komemoracije.

više fotografija u galeriji

Skromno 25.07.2020.god u najužem krugu članova urv 1.gbr Tigrovi i obitelji poginulih Tigrova održana je komemoracija kod križa u Dalju za sve pogìnule branitelje te zapaljene svijeće na mjestu pogibije naših 6 tigrova 25.07.1991.

više fotografija u galeriji

Kao i svake godine 25.srpnja 2020. naša nogometna ekipa je sudjelovala na malonogometnom turniru u Pridrazi u čast našem Mili Čulina koji je poginuo 25.07.1991.god

 

Dana 27.lipnja 2020. kao i svake godine članovi urv 1.gbr”Tigrovi” dočekali su moto klubove u organizaciji  Urv 4.gbr “Pauci” i našeg moto kluba “Tigrovi” a povodom “29 krunica za 29 godina” kod spomenika poginulim pripadnicima 1.gbr”Tigrovi” ispred vojarne 1.gbr”Tigrovi” – Croatia

više fotografija u galeriji

ČLANOVI NAVIJAČKE SKUPINE GARAGE BOYS IZ SENJA NA ISTOČNOM ULAZU U GRAD SENJ OSLIKALI SU ZID S MURALOM NAŠEG DAMIRA TOMLJANOVIĆA GAVRANA NA ČEMU IM JE ZAHVALNA UDRUGA RATNIH VETERANA 1.gbr”TIGROVI”  U IME SVIH SVOJIH ČLANOVA I SVIH TIGROVA.

U naselju Borovje u Zagrebu dana 13.lipnja 2020.g čalnovi BBB povodom 30.obljetnice osnutka 1.gbr “Tigrovi” oslikali su trafostanicu s obilježjem 1.gbr “Tigrovi”

višefotografija u galeriji

Na dan sv Ante 13.lipnja 2020.g u mjestu Brišnik kod Tomislavgrada otkriven je mural s četvoricom vitezova koji su dali svoj život za domovinu među njima je i naš Tigar Mate Banović.

više fotografija u galeriji

Dana 15.svibnja 2020.održana je komemoracija u Vinici za sve poginule pripadnike naše 5 bojne te su položeni vjenac i zapaljene svijeće na mjestu osnutka bojne kod spomen ploče,Također su zapaljene svijeće kod spomenobilježja prvoj žrtvi Domovinskog rata u Vinici Mladena Kasuna i kod spomenika predjednika Franje Tuđmana. 

Emisija “Potraga “promocija filma “GAVRAN 101”

U Borovju je održan 22.veljače 2020. 1 memorijalni malonogometni turnir Hrvatskih branitelja u spomen na viteza Marinka Antunovića – Bosanca na kojem je sudjelovala i naša malonogometna momčad te zauzela 2.mjesto.

više fotografija u galeriji

Kao i svake godine Urv 1.gbr “Tigrovi”  organizirala je komemoraciju za našeg Tigra Damira Tomljanovića Gavrana u Krivom putu 17.veljače 2020 kojoj su nazočili mnogobrojni njegovi suborci i prijatelji.

više fotografija u galeriji

U organizaciji  Urv 1.gbr “Tigrovi”  na Hrvatskom vojnom učilištu dr Franjo Tuđman 14.veljače 2020. prikazan je dokumentarni film “Gavran 101” koji smo snimili u suradnji s redateljicom Biljana Čakić,snimateljem Boris Krstinić,autorom scenarija Zoran Žukina,tehničarom Damjan Krstinić o našem suborcu Damiru Tomljanoviću Gavranu.

više fotografija u galeriji 

Članovi urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su 21.siječnja 2020 u obilježavanju VRO Maslenica te tom prilikom zapalili svijeće kod obilježja 3.gbr Kune,4.gbr Pauci ,naših pripadnika 1.gbr Tigrovi i kod kapelice za našeg Gavrana s članovima udruge specijalne policije.

više fotografija u galeriji

Članovi podružnice Urv 1.gbr”Tigrovi” Požeško-slavonske županije sudjelovali su dana 16 siječnja 2020. u  komemorcij kojom je odana  počast svima zatočenima i stradalima u zloglasnom logoru Bučje nadomak Pakraca kroz koji je prošlo oko 300 branitelja i civila.

više fotografija u galeriji

Dana 03.siječnja 2020. članovi podružnice Urv 1.gbr”Tigrovi” Požeško-slavonske županije sudjelovali su u otkrivanju spomenika poginulim pripadnicina 63 bojne 123 Požeške brigade u Španovici.

više fotografija u galeriji

Članovi urv 1.gbr”Tigrovi” i podružnica Varaždinske županije sudjelovali su 19 i 20 prosinca 2020 u obilježavanju 27 obljetnice osnutka  7 gbr “Pume” te zapalili lampaš  na Vinici i u kapelici u vojarni  7.gbr”Pume”

više fotografija u galeriji

Dana 17.prosinca 2019 održana je redovita izvještajna skupština podružnice Požeško-slavonske županije i otvorenje izložbe u gradskoj vječnici “ZA HRVATSKU KAO TIGAR” koja je 18.prosinca 2019 postavljena u prostorijama muzeja.

više fotografija u galeriji

Dana 14.prosinca 2019 održana je redovita izvještajna skupština i Božićni domjenak u podružnici Varaždinske županije.

više fotografija u galeriji

Dana 13.prosinca 2019 članovi urv 1.gbr”Tigrovi”sudjelovala je u Mimohodu Hrvatskih branitelja,Hrvatske vojske i policije “Gospi Voćinskoj”.U Voćinu se 13. prosinca 1991. godine dogodio jedan od najvećih pokolja hrvatskog stanovništva. Prije povlačenja s Papuka, srpski pobunjenici i Šešeljevi „Beli orlovi“ mučki su ubili 47 hrvatskih civila. Najmlađem, Goranu Salaću, bilo je tek 19 godina, a najstarijem, Antunu Boljkovcu, 84 godine. Srbočetnici nisu birali ni žrtve ni mjesto. Hrvatski osloboditelji u Voćinu masakrirane stanovnike pronalazili su u dvorištima, krevetima, u kanalima uz cestu i na livadama. Kao da nisu dovoljno zla učinili, prije napuštanja tog područja, do temelja su razorili župnu crkvu Gospe Voćinske iz 13. stoljeća.

više fotografija u galeriji

Dana 12.prosinca 2019 održana je redovita izvještajna skupština Urv 1.gbr”Tigrovi”na kojoj je podneseno izvješće članstvu o radu udruge i njezinih podružnica u 2019-oj godini i planu aktivnosti za 2020-u godini.Također je održan i prigodni Božićni domjenak na kojem su podijeljeni kalendari.

više fotografija u galeriji

Naša podružnica Požeško Slavonske županije 07.prosinca 2019. sudjelovala je u obilježavanju Dana branitelja Lipika i 28. obljetnice oslobođenja grada Lipika od velikosrpskog okupatora. 

više fotografija u galeriji

Članovi udruge 18.studenog 2019 sudjelovali su u komemoraciji stradalim braniteljima i civilima u Vukovaru i Škabrnji.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge 12.studenog 2019 god sudjelovali su u komemoraciji poginulim branjiteljima i mještanima Saborskog

Dana 09.studenog 2019 održan je u Sesvetama malonogometni turnir Dinko Sučić na kojem je sudjelovala i naša nogometna ekipa te osvojila turnir.

više fotografija u galeriji

Cjelodnevnim druženjem 05.studenog 2019.obilježena je 29.obljetnica osnutka 1.gbr”Tigrovi” i naše sljednice 1.mehanizirane bojne “Tigrovi” Svetom misom za poginule Tigrove, komemoracijom ispred spomenika kod vojarne 1.gbr “Tigrovi”Croatia koju je vodio naš Tigar prečasni Vladimir Mandura,dodjelom beretki novim pripadnicima 1.mehanizirane bojne “Tigrovi” te uručenje pohvala zaslužnim pripadnicima bojne od strane predsjednice republike Hrvetske , ministra obrane,ministra branitelja,predstavnika MORH-a i članova URV 1.gbr”Tigrovi”  te komemoracijom u vojarni Rakitje i druženjem u Spomendomu Tigrova.

više fotografija u galeriji

Dana 29.listopada 2019.članovi udruge sudjelovali su na komemoraciji za sve poginule na Novljanskom bojištu u Trokutu.

Povodom dana Svih Svetih članovi udruge u suradnji s našm podružnicama zapalili su svijeće na posljednjim počivalištima naših suboraca po Županijama kao i ispred Zida boli na Mirogoju,centralnog križa u Aleji Hrvatskih branitelja i na grobu prvog Hrvatskog predsjednika Dr Franje Tuđmana.

Dana 25.listopada 2019.članovi udruge u suradnji s našim Inženjercima postavili su ploču  na neobilježeni grob našeg Tigra Mehmedović Alije u Karlovcu.

Dana 25.listopada 2019 otvorena je izložba ratnih fotografija 1.gbr”Tigrovi” pod nazivom   “ZA HRVATSKU KAO TIGAR” u predvorju Gradskog poglavarstva a koje su snimili njezini pripadnici za vrijeme Domovinskog rata.

više fotografija u galeriji

Članovi naše Varaždinske podružnice Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u obilježavanju oslobađanja Južnog bojišta 22.listopada 2019.god.u Dubrovniku i Konavlima.

više fotografija u galeriji

Dana 19.listopada 2019.održano je takmićenje u kuhanju graha u Pakracu na Grahfestu gdje je učestvovala i naša ekipa podružnice Požeško-Slavonske županje i osvojila je 4 mjesto,Podršku su im pružili članovi udruge iz središnjice i podružnice Sisačko-Moslovačke županije,te ostali Tigrovi.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 18.listopada 2019 na malonogometnom turniru u Dočasničkoj školi Damir Tomljanović Gavran u Požegi.

Dana 11.listopada 2019. članovi udruge ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi” i naše podružnice Varaždinske županije sudjelovali su u projekciji dokumentarnog filma Bitka za Stari Grabovac producentice Ines Grdanjski.

Članovi predsjedništva udruge na poziv zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade Brigadnog generala Tihomira Kundida 03.listopada 2019 prisustvovali su izvođenju vojne vježbe Udar 19 na Slunjskom poligonu Eugen Kvaternik.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge su dana 29.rujna 2019 sudjelovali u takmićenju spremanja gulaša u Vugrovcu kao i belotu gdje je naša ekipa zauzela 2 mjesto.

više fotografija u galeriji

Naša malonogometna ekipa 28.rujna 2019 sudjelovala je na malonogometnom turniru u Borovju.

Članovi podužnice Požeško Slavonske županije sudjelovali su u obljetnici osnutka 121 Brigade HV u Novoj Gradišci.

više fotografija u galeriji

Dana 20.rujna 2019 članovi udruge bili su na obilježavanju oslobođenja grada Varaždina i Varaždinske županije gdje je u mimohodu sudjelovala i naša podružnica Varaždinske županije.

više fotografija u galeriji

Članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su dana 18.rujna 2019 god u obilježavanju 24.obljetnice akcije Una 95 u Dvoru i Hrvatskoj Dubici gdje su odali počast poginulim i nestalim Hrvatskim braniteljima.

više fotografija u galeriji

Dana 14.rujna naša malonogometna ekipa sudjelovala je na malonogometnom turniru Krapinski vitezovi.

Naša malonogometna ekipa sudjelovala je 07.rujna 2019god na 5.memorijalnom turniru Zvonko Štork u Koškoj.

više fotografija u galeriji

Od 30.08 do 01.09 2019 članovi udruge sudjelovali su u natjecanju na tradicionalnom Braniteljskom Šaranskom kupu na jezeru Ilova kod Kutine.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je na 8.memorijalnom turniru branitelja u Benkovcu 17.kolovoza 2019.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja  članovi Udruge zapalili su svijeće i odali počast poginulim braniteljima.

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 28. srpnja 2019.god na nogometnom turniru Bulina u Pridrazi i osvojila 4. mjesto.

više fotografija u galeriji

Dana 25.srpnja 2019.god za naših 6 Tigrova koji su poginuli u Erdutu  održana je komemoracija kod centralnog spomenika za poginule u Dalju u kojem je služena i sveta misa.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 21. srpnja 2019.god na nogometnom turniru Josip Jović u Aržanu i osvojila 4. mjesto.

više fotografija u galeriji

 Naša nogometna ekipa sudjelovala je 13.lipnja 2019 na nogometnom turniru Ante Bruno Bušić u Posušju i osvojila 3. mjesto.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 08.lipnja 2019.god  na nogometnom turniru Blago i Robert Zadro te osvojila 3. mjesto. 

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 01.lipnja 2019.god  na nogometnom turniru povodom dana Branitelja grada Zagreba i osvojila 2 mjesto.

više fotografija u galeriji

Podružnica Urv 1.gbr”Tigrovi”  Međimurske županije dana 31.svibnja2019.god  održala je izvještajnu skupštinu te izvjestila članstvo o radu podružnice gdje je istaknuto da podružnica sudjeluje u organizaciji koncerta M.P.Thompsona.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 27.svibnja  2019.god  na nogometnom turniru 12 Hrvatskih redarstvenika u Retkovcima i osvojila 3.mjesto.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge sudjelovali su dana 25.svibnja 2019.god u Hodu za život ulicama grada Zagreba.

Dana 15.svibnja 2019 u organizaciji naše podružnice Varaždinske županije  obilježena je obljetnica osnutka naše 5.bojne Vinica

više fotografija u galeriji

U organizaciji urv 1.gbr”Tigrovi” i općine Seline 11.svibnja 2019.održan je 25.malonogometni turnir D.T.Gavran u Selinama kao i probno takmičenje u boćanju.Priređen je TT zbor,pokazna vježba “Blic borba” ,revijalna utakmica između djelatnih bojni Tigrova i Paukova te hodnja pripadnika 1 mehanizirane bojne “Tigrovi” od sela Modrići do Gavranove kapelice i Tulovih Greda, također tu su i nezaobilazni naši motoristi i sekcija biciklista Tigrovi.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge sudjelovali su 01.svibnja 2019 u obilježavanju VRO Bljesak u Okučanima te kasnije i u planinarskom domu Omanovac kod Pakraca.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge su s zapovjednikom 1mehanizirane bojne “Tigrovi” obišli kapelicu D.T.Gavrana na Velebitu te izvidjeli trasu hodnje pripadnika bojne za Gavranov turnir 11.svibnja 2019.

Udruga ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” sudjelovala je u komemoraciji na Plitvicama povodom Krvavog uskrsa i spomena na prvog ubijenog redarstvenika Josipa Jovića.Kao i za dan brigade svojim prisutstvom nas je počastila predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović,te naš Tigar ministar HB Tomo Medved.

više fotografija u galeriji

Povodom 28 obljetnice početka Domovinskog rata napadom na policijsku postaju Pakrac članovi udruge sudjelovali su u “Mimohodu pobjednika ” ulicama grada Pakraca. 

Udruga ratnih veterana 1.gbr u suradnji s gradom Senjom održala je komemoraciju u Krivom putu dana 17.veljaće 2019.god povodom  25.godišnjice pogibije našeg Tigra Damira Tomljanovića Gavrana.Na posljednjem počivalištu našeg Gavrana okupljenima se obratio predsjednik udruge URV 1.gbr”Tigrovi” Ilija Vučemilović Šimunović,nakon toga je služena  sveta misa te prigodni kulturno umjetnički program u gradu Senju.

više slika u galeriji

Predstavnici članova udruge ratnih veterana 1gbr “Tigrovi” dana 29.12.2018 sudjelovali su u imenovanju vojarne i povratku PUMA u Varaždin te su tom prilikom s  članovima zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojbi i specijalne policije zapalili svijeće u kapelici za  poginule pripadnike 7 gbr PUME.

više slika u galeriji

Dana 14.prosinca 2018 god održana je redovita izvještajna skupština URV 1.gbr”Tigrovi” u Domu Specijalne policije.Predsjednik udruge je izvjestio članstvo o aktivnostima u proteklom razdoblju kao i u narednom razdoblju kao i o promjenama statuta.

više fotografija u galeriji

Dana 13.prosinca 2018.god članovi udruge sudjelovali su na  Hodočašču u Vočinu na spomen mučki ubijenim civilima u tom mjestu.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” su dana 18.studenog 2018.god bili u koloni sjećanja u Škabrnji te zapalili svijeće i odali počast žrtvama. 

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa je na malonogometnom turniru 10.studenog 2018 god Gardijskih brigada , HOS-a , Vojne policije i Specijalne policijeu Podsusedu osvojila 1 mjesto.

Dana 06.studenog 2018.povodom dana Mehanizirane bojne “Tigrovi” izaslanstvo naše udruge sudjelovalo je u svečanosti obilježavanja 11 obljetnice osnutka bojne i svečanog otvaranja spomensobe poginulih Tigrova u vojarni Predrag Matanović u Petrinji.

više fotografija u galeriji

Kao i prijašnjih godina dana 05.studenog 2018. godine Udruga ratnih veterana “Tigrovi”organizirala je 28.obljetnicu osnutka 1.gardijske brigade “Tigrovi”s Misom u crkvi sv Križa ,komemoracijom kod spomenika poginulim Tigrovima ispred vojarne 1.gbr “Tigrovi” -Croatia ( koji je u fazi uređenja,trenutno su slova obnovljena) te domjenkom na SRC Bundek gdje je podjeljeno oko 2000 porcija vojničkog graha.

više fotografija u galeriji

Udruga ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” i Hrvatska pošta 05.studenog 2018 god će u optjecaj pustiti prigodnu poštansku marku “Hrvatski Domovinski rat 1. gardijska brigada Tigrovi”. Svečano su je predstavili u subotu 03.studenog 2018 god, u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog,a povodom  28. obljetnice ustrojavanja te elitne postrojbe. Nominalna vrijednost poštanske marke je 7,60 kuna, a otisnuli su je u 100.000 primjeraka.Dizajnirao ju je Dean Roksandić, a autor poznatog amblema “Tigrova” je Božo Kokan.

fotografije marke u galeriji

"NAŠE AKTIVNOSTI" table of contents

  1. NAŠE AKTIVNOSTI
  2. Page 2