NAŠE AKTIVNOSTI

Povodom 27.obljetnice pogibije Damira Tomljanovića Gavrana 17.veljače 2021.a sukladno epidemiološkoj situaciji izaslanstvo udruge je položilo vjenac i zapalilo svijeću na posljednjem počivalištu našeg Tigra u Krivom Putu.

više fotografija u galeriji

Dana 22.siječnja 2021. izaslanstvo urv 1.gbr Tigrovi sudjelovalo je u obilježavanju  VRO Maslenica u Kašiću , Zelenom hrastu i spomenika poginulim tigrovima kod Masleničkog mosta.

Petrinja 16.siječnja 2021 odrađena još jedna sanacija.

Akcija zbrinjavanja obitelji Sljepčević ide svojim tokom, u petak 15.01 2021. G.Franjo Puskadija u ulozi glavnog kuhara i logistika g.Vjeran Rožićnadzor, glavni zidar Josip Dreven i srčana ekipa Udruge ratnih veterana 1.gardijske brigade Tigrovi podružnica Varaždinske županije su zajedno ko jedan iskopali i zbetonirali papuče na koje će se postaviti modularna kuća /kontejner za našu obitelj.

više fotografija u galeriji
 
Članovi udruge su dana 14.siječnja 2021. sudjevovali u sanaciji krova u Glini.
više fotografija u galeriji
Dana 13.1.2021. predstavnici Udruge ratnih veterana 1.gardijske brigade „Tigrovi“ podružnica Međimurske županije predali su Odjelu za pedijatriju vrijednu donaciju.
Radi se o šarenim, pedijatrijskim stalcima za infuziju i TV prijamniku za sobu izolacije.
 Donacija će uljepšati i boravak našim pacijentima na Odjelu, a osoblju olakšati rad i podići kvalitetu zbrinjavanja naših pacijenata.
 Veliko hvala Udruzi, svako dobro želi im osoblje Odjela za pedijatriju. Radujemo se daljnjoj suradnji.
više fotografija u galeriji

Dana 9. siječnja 2021 URV 1.GB ” TIGROVI” BBŽ je u Glini  sudjelovala u saniranju dimnjaka i saniranje krovišta

više slika u galeriji

 Udruga je opet na terenu 05.siječnja 2021.članovi su sanirali dimnjake i krovove u Starom Pračnom kod našeg Nike tigra koji nam je ujedino i kordinator te u Petrinj kod našeg Cabana s kojim smo u njgovom kvartu sanirali krovove i dimnjake.Usput smo obišli i našeg Tigra Vujića.Udruga je dogovorila i da dvojica Tigrova dežuraju uskladištu u koje stiže pomoć za grad Glinu i okolicu.

Dana 02.siječnja 2021.članovi udruge sudjelovali su u sanaciji crkve i križnog puta u Odri Sisačkoj te su obiđeni i kontaktirani  bivši pripadnici Tigrova koji žive na podrućju stradanja od potresa.
više fotografija u galeriji
Članovi udruge 30.prosinca 2020. uputili su se u stradali Sisak na spašavanje opreme i dječjih stvari iz Dječjeg doma Vrbina koji  je stradao u potresu.Djeca iz doma su trenutno smještena u Lipiku.
Dana 07.prosinac 2020. članovi naše podružnica Požeško-slavonske županije obišli su mjesta stradanja naših Tigrova.
 
Plaketa Grada Varaždina dodjeljena je URV 1. gbr “Tigrovi” podružnica Varaždinske županije za izniman doprinos u Domovinskom ratu o obrani suvereniteta Republike Hrvatske, obrani Grada Varaždina te nesebično zalaganje i pomoć u ratnom i mirnodobskom vremenu na dobrobit građana grada Varaždina.
 
Članovi naše udruge Zlatko Ađijević i Ernest Vinković povodom dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18.studenog vožnjom biciklom od Zagreba do Vukovara odali su poštovanje prema gradu heroju,Hrvatskim braniteljima i civilima koji su stradali od domaćih četnika,JNA i Srpskih dobrovoljaca.
više fotografija u galeriji   
Povodom 30 obljetnice osnutka 1.gbr”Tigrovi”Zapovjednik 1 mehanizirane bojne Tigrovi puk Krešimir Kršinić  s suradnicima i predsjednik naše udruge Ilija Vučemilović Šimunović ministru Hrv.branitelja Tomi Medvedu uručili su crnu beretku i majicu tigrovi.
više fotografija u galeriji
Kao i prijašnjih godina Urv1.gbr”Tigrovi”organizirala je povodom 30 obljetnice osnutka 1.gbr”Tigrovi” komemorativni skup ispred spomenika naših poginulih suboraca ispred vojarne 1.gbr”Tigrovi”Croatia
POVODOM 30 OBLJETNICE 1.GBR”TIGROVI” NA FONTANAMA U AVENIJI VJEČESLAVA HOLJEVCA PROJEKCIJA SLIKA 1.GBR “TIGROVI”
više fotografija u galeriji
Povodom 30 godišnjice osnutka1.GBR TIGROVI, a zbog epidemioloških mjera podružnica Sisačkomoslovačke županije lokalno su obišli mjesta i obilježja zahvale onima koji su položili svoje živote za slobodu Domovine!
KAO I SVIH PRIJAŠNJIH GODINA UDRUGA RATNIH VETERANA 1.GBR TIGROVI S SVOJIM PODRUŽNICAMA POVODOM DANA SVIH SVETIH ZAPALILA JE SVIJEĆE NA POSLJEDNJIM POČIVALIŠTIMA NAŠIH TIGROVA,SPOMENIKA ISPRED VOJARNE 1.GBR”TIGROVI”,ZIDA BOLI I PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA FRANJE TUĐMANA.
 
 
 

Članovi udruge 30.listopada 2020 sudjelovali su u izbornoj skupštini Zbora udruga Hrvatskih gardijskih postrojbi.

Dana 26.listopada 2020.održana je redovita izvještajno-izborna skupština udruge ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi”

Članovi naše podružnice Varaždinske županije i Sisačko-moslovačke županije dana 22.listopada 2020 sudjelovali su u obilježavanju dana oslobođenja Konavla

 Dana 03.listopada 2020 u Vojarni “Damir Martić Vitez” u Rakitju kod Zagreba obilježena je 30. godišnjica osnivanja legendarnih Tigrova. Prije tri desetljeća ustrojena je Jedinica za posebne zadatke MUP-a -Rakitje iz koje je 05.studenog nastala prva gardijska brigada”Tigrovi”Izaslanstvo naše udruge ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” zapalilo je svijeće kod spomenika u vojarni u Rakitju.

Udruge URV 2.gbr Gromovi, URV 1.gbr Tigrovi i Udruga Crne Mambe obilježile su 25. obljetnice sudjelovanja 2. gbr Gromovi u VO “UNA-95” kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Hrvatskoj Dubici i Dvoru.

Komemoracija povodom godišnjice smrti generala Blage Zadre i pukovnika Alfreda Hilla, heroja obrane Vukovara… Pripadnici 1. gbr TIGROVI raspoređeni u tri razine; dopredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja; Tomo Medved, zapovjednik zapovjedno stožerne škole Dragan Basić, te predstavnici URV 1. gbr TIGROVI, podružnica Vukovarsko-Srijemske Županije; Goran Maruncek, Zoran Milinovic i Domagoj Sremac Jurčić

 
Članovi urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u 29.obljetnici osnutka 145 brigade HV Dubrava te zapalili svijeću kod spomenika poginulim braniteljima Dubrave.Tom prigodom uručena je obitelji ploča s imenom ulice našega poginulog Tigra Mire Marića koja če biti postavljena u donjoj Dubravi. 

Naša podružnica Sisačko-moslovačke županije dana 04.10.2020 sudjelovala je u obilježavanju Sjećanja na dan kada su zrakoplovi JNA raketirali Novsku i na poginule!
više fotografija u galeriji
 
Dana 03.listopada 2020 u Vojarni “Damir Martić Vitez” u Rakitju kod Zagreba obilježena je 30. godišnjica osnivanja legendarnih Tigrova. Prije tri desetljeća ustrojena je Jedinica za posebne zadatke MUP-a -Rakitje iz koje je 05.studenog nastala prva gardijska brigada”Tigrovi”Izaslanstvo naše udruge ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” zapalilo je svijeće kod spomenika u vojarni u Rakitju.
Slika može sadržavati: Jedna osoba, stoji i na otvorenom, tekst "HRT"
 
 

Članovi naše podružnice Požeško-slavonske županije dana 26.rujna 2020 odali su počast i zapalili svijeću za poginule u Kamenskom i Logoru Bučje.

Povodom Blagdana Sv. Mihovila zaštitnika Policije! Članovi naše podružnice Sisačko-Moslovačke županije  odali su počast poginulim pripadnicima MUP-a ispred Policijske postaje Novska

više fotografija u galeriji

Dana 16.rujna 2020 obilježeni su  VARAŽDINSKI DANI RATA u čemu je sudjelovala i naša podružnica Varaždinske županije .Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman: „Postigli ste uspjeh kakav još nije zabilježen u Hrvatskoj, a oslobođenjem vašeg grada otvoren je put oslobođenju cijele naše domovine. Poslije pobjede u Varaždinu, hrvatske oružane snage i cijela Hrvatska jako su ojačale i to upravo oružjem i oruđem iz varaždinskog vojnog korpusa.”

više fotografija u galeriji

Dana 16.rujna 2020. održana je projekcija filma  Gavran 101 u sklopu Dana Hrvatskog filma u kinu Tuškanac.

više fotografija u galeriji

Naša podružnica URV 1.gbr”Tigrovi” Sisačko-moslovačke županije sudjelovala je 13.rujna 2020. na komemoraciji u Starom Grabovcu na Novljanskom ratištu.

Naša podružnica URV 1.gbr”Tigrovi” Sisačko-moslovačke županije sudjelovala je 07.rujna 2020. na komemoraciji u Rajiću na Novljanskom ratištu.

Naša podružnica URV 1.gbr”Tigrovi” Sisačko-moslovačke županije sudjelovala je 06.rujna 2020. na komemoraciji u Okučanima i Čovcu.

 

Od 04.-06.rujna 2020 održan je tradicionalni šaranski kup na jezeru Ilova na kojem sudjeluje i naša ekipa .

više fotografija u galeriji

01.rujna 2020. prikazan je film GAVRAN 101 na Pulskom filmskom festivalu uz prisutstvo delegacije naše udruge.

više fotografija u galeriji

Sukladno napucima državnog vrha jedna skromna delegacija članova naše udruge sudjelovala je u obljetnici VRO OLUJA u Kninu te zapalila svijeću za sve poginule Hrvatske branitelje po završetku komemoracije.

više fotografija u galeriji

Skromno 25.07.2020.god u najužem krugu članova urv 1.gbr Tigrovi i obitelji poginulih Tigrova održana je komemoracija kod križa u Dalju za sve pogìnule branitelje te zapaljene svijeće na mjestu pogibije naših 6 tigrova 25.07.1991.

više fotografija u galeriji

Kao i svake godine 25.srpnja 2020. naša nogometna ekipa je sudjelovala na malonogometnom turniru u Pridrazi u čast našem Mili Čulina koji je poginuo 25.07.1991.god

 

Dana 27.lipnja 2020. kao i svake godine članovi urv 1.gbr”Tigrovi” dočekali su moto klubove u organizaciji  Urv 4.gbr “Pauci” i našeg moto kluba “Tigrovi” a povodom “29 krunica za 29 godina” kod spomenika poginulim pripadnicima 1.gbr”Tigrovi” ispred vojarne 1.gbr”Tigrovi” – Croatia

više fotografija u galeriji

ČLANOVI NAVIJAČKE SKUPINE GARAGE BOYS IZ SENJA NA ISTOČNOM ULAZU U GRAD SENJ OSLIKALI SU ZID S MURALOM NAŠEG DAMIRA TOMLJANOVIĆA GAVRANA NA ČEMU IM JE ZAHVALNA UDRUGA RATNIH VETERANA 1.gbr”TIGROVI”  U IME SVIH SVOJIH ČLANOVA I SVIH TIGROVA.

U naselju Borovje u Zagrebu dana 13.lipnja 2020.g čalnovi BBB povodom 30.obljetnice osnutka 1.gbr “Tigrovi” oslikali su trafostanicu s obilježjem 1.gbr “Tigrovi”

višefotografija u galeriji

Na dan sv Ante 13.lipnja 2020.g u mjestu Brišnik kod Tomislavgrada otkriven je mural s četvoricom vitezova koji su dali svoj život za domovinu među njima je i naš Tigar Mate Banović.

više fotografija u galeriji

Dana 15.svibnja 2020.održana je komemoracija u Vinici za sve poginule pripadnike naše 5 bojne te su položeni vjenac i zapaljene svijeće na mjestu osnutka bojne kod spomen ploče,Također su zapaljene svijeće kod spomenobilježja prvoj žrtvi Domovinskog rata u Vinici Mladena Kasuna i kod spomenika predjednika Franje Tuđmana. 

Emisija “Potraga “promocija filma “GAVRAN 101”

U Borovju je održan 22.veljače 2020. 1 memorijalni malonogometni turnir Hrvatskih branitelja u spomen na viteza Marinka Antunovića – Bosanca na kojem je sudjelovala i naša malonogometna momčad te zauzela 2.mjesto.

više fotografija u galeriji

Kao i svake godine Urv 1.gbr “Tigrovi”  organizirala je komemoraciju za našeg Tigra Damira Tomljanovića Gavrana u Krivom putu 17.veljače 2020 kojoj su nazočili mnogobrojni njegovi suborci i prijatelji.

više fotografija u galeriji

U organizaciji  Urv 1.gbr “Tigrovi”  na Hrvatskom vojnom učilištu dr Franjo Tuđman 14.veljače 2020. prikazan je dokumentarni film “Gavran 101” koji smo snimili u suradnji s redateljicom Biljana Čakić,snimateljem Boris Krstinić,autorom scenarija Zoran Žukina,tehničarom Damjan Krstinić o našem suborcu Damiru Tomljanoviću Gavranu.

više fotografija u galeriji 

Članovi urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su 21.siječnja 2020 u obilježavanju VRO Maslenica te tom prilikom zapalili svijeće kod obilježja 3.gbr Kune,4.gbr Pauci ,naših pripadnika 1.gbr Tigrovi i kod kapelice za našeg Gavrana s članovima udruge specijalne policije.

više fotografija u galeriji

Članovi podružnice Urv 1.gbr”Tigrovi” Požeško-slavonske županije sudjelovali su dana 16 siječnja 2020. u  komemorcij kojom je odana  počast svima zatočenima i stradalima u zloglasnom logoru Bučje nadomak Pakraca kroz koji je prošlo oko 300 branitelja i civila.

više fotografija u galeriji

Dana 03.siječnja 2020. članovi podružnice Urv 1.gbr”Tigrovi” Požeško-slavonske županije sudjelovali su u otkrivanju spomenika poginulim pripadnicina 63 bojne 123 Požeške brigade u Španovici.

više fotografija u galeriji

Članovi urv 1.gbr”Tigrovi” i podružnica Varaždinske županije sudjelovali su 19 i 20 prosinca 2020 u obilježavanju 27 obljetnice osnutka  7 gbr “Pume” te zapalili lampaš  na Vinici i u kapelici u vojarni  7.gbr”Pume”

više fotografija u galeriji

Dana 17.prosinca 2019 održana je redovita izvještajna skupština podružnice Požeško-slavonske županije i otvorenje izložbe u gradskoj vječnici “ZA HRVATSKU KAO TIGAR” koja je 18.prosinca 2019 postavljena u prostorijama muzeja.

više fotografija u galeriji

Dana 14.prosinca 2019 održana je redovita izvještajna skupština i Božićni domjenak u podružnici Varaždinske županije.

više fotografija u galeriji

Dana 13.prosinca 2019 članovi urv 1.gbr”Tigrovi”sudjelovala je u Mimohodu Hrvatskih branitelja,Hrvatske vojske i policije “Gospi Voćinskoj”.U Voćinu se 13. prosinca 1991. godine dogodio jedan od najvećih pokolja hrvatskog stanovništva. Prije povlačenja s Papuka, srpski pobunjenici i Šešeljevi „Beli orlovi“ mučki su ubili 47 hrvatskih civila. Najmlađem, Goranu Salaću, bilo je tek 19 godina, a najstarijem, Antunu Boljkovcu, 84 godine. Srbočetnici nisu birali ni žrtve ni mjesto. Hrvatski osloboditelji u Voćinu masakrirane stanovnike pronalazili su u dvorištima, krevetima, u kanalima uz cestu i na livadama. Kao da nisu dovoljno zla učinili, prije napuštanja tog područja, do temelja su razorili župnu crkvu Gospe Voćinske iz 13. stoljeća.

više fotografija u galeriji

Dana 12.prosinca 2019 održana je redovita izvještajna skupština Urv 1.gbr”Tigrovi”na kojoj je podneseno izvješće članstvu o radu udruge i njezinih podružnica u 2019-oj godini i planu aktivnosti za 2020-u godini.Također je održan i prigodni Božićni domjenak na kojem su podijeljeni kalendari.

više fotografija u galeriji

Naša podružnica Požeško Slavonske županije 07.prosinca 2019. sudjelovala je u obilježavanju Dana branitelja Lipika i 28. obljetnice oslobođenja grada Lipika od velikosrpskog okupatora. 

više fotografija u galeriji

Članovi udruge 18.studenog 2019 sudjelovali su u komemoraciji stradalim braniteljima i civilima u Vukovaru i Škabrnji.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge 12.studenog 2019 god sudjelovali su u komemoraciji poginulim branjiteljima i mještanima Saborskog

Dana 09.studenog 2019 održan je u Sesvetama malonogometni turnir Dinko Sučić na kojem je sudjelovala i naša nogometna ekipa te osvojila turnir.

više fotografija u galeriji  

Cjelodnevnim druženjem 05.studenog 2019.obilježena je 29.obljetnica osnutka 1.gbr”Tigrovi” i naše sljednice 1.mehanizirane bojne “Tigrovi” Svetom misom za poginule Tigrove, komemoracijom ispred spomenika kod vojarne 1.gbr “Tigrovi”Croatia koju je vodio naš Tigar prečasni Vladimir Mandura,dodjelom beretki novim pripadnicima 1.mehanizirane bojne “Tigrovi” te uručenje pohvala zaslužnim pripadnicima bojne od strane predsjednice republike Hrvetske , ministra obrane,ministra branitelja,predstavnika MORH-a i članova URV 1.gbr”Tigrovi”  te komemoracijom u vojarni Rakitje i druženjem u Spomendomu Tigrova.

više fotografija u galeriji

Dana 29.listopada 2019.članovi udruge sudjelovali su na komemoraciji za sve poginule na Novljanskom bojištu u Trokutu.

Povodom dana Svih Svetih članovi udruge u suradnji s našm podružnicama zapalili su svijeće na posljednjim počivalištima naših suboraca po Županijama kao i ispred Zida boli na Mirogoju,centralnog križa u Aleji Hrvatskih branitelja i na grobu prvog Hrvatskog predsjednika Dr Franje Tuđmana. 

Dana 25.listopada 2019.članovi udruge u suradnji s našim Inženjercima postavili su ploču  na neobilježeni grob našeg Tigra Mehmedović Alije u Karlovcu.

Dana 25.listopada 2019 otvorena je izložba ratnih fotografija 1.gbr”Tigrovi” pod nazivom   “ZA HRVATSKU KAO TIGAR” u predvorju Gradskog poglavarstva a koje su snimili njezini pripadnici za vrijeme Domovinskog rata.

više fotografija u galeriji

Članovi naše Varaždinske podružnice Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u obilježavanju oslobađanja Južnog bojišta 22.listopada 2019.god.u Dubrovniku i Konavlima.

više fotografija u galeriji

Dana 19.listopada 2019.održano je takmićenje u kuhanju graha u Pakracu na Grahfestu gdje je učestvovala i naša ekipa podružnice Požeško-Slavonske županje i osvojila je 4 mjesto,Podršku su im pružili članovi udruge iz središnjice i podružnice Sisačko-Moslovačke županije,te ostali Tigrovi.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 18.listopada 2019 na malonogometnom turniru u Dočasničkoj školi Damir Tomljanović Gavran u Požegi.

Dana 11.listopada 2019. članovi udruge ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi” i naše podružnice Varaždinske županije sudjelovali su u projekciji dokumentarnog filma Bitka za Stari Grabovac producentice Ines Grdanjski.

Članovi predsjedništva udruge na poziv zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade Brigadnog generala Tihomira Kundida 03.listopada 2019 prisustvovali su izvođenju vojne vježbe Udar 19 na Slunjskom poligonu Eugen Kvaternik.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge su dana 29.rujna 2019 sudjelovali u takmićenju spremanja gulaša u Vugrovcu kao i belotu gdje je naša ekipa zauzela 2 mjesto.

više fotografija u galeriji

Naša malonogometna ekipa 28.rujna 2019 sudjelovala je na malonogometnom turniru u Borovju.

Članovi podužnice Požeško Slavonske županije sudjelovali su u obljetnici osnutka 121 Brigade HV u Novoj Gradišci.

više fotografija u galeriji

Dana 20.rujna 2019 članovi udruge bili su na obilježavanju oslobođenja grada Varaždina i Varaždinske županije gdje je u mimohodu sudjelovala i naša podružnica Varaždinske županije.

više fotografija u galeriji

Članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su dana 18.rujna 2019 god u obilježavanju 24.obljetnice akcije Una 95 u Dvoru i Hrvatskoj Dubici gdje su odali počast poginulim i nestalim Hrvatskim braniteljima.

više fotografija u galeriji

Dana 14.rujna naša malonogometna ekipa sudjelovala je na malonogometnom turniru Krapinski vitezovi.

Naša malonogometna ekipa sudjelovala je 07.rujna 2019god na 5.memorijalnom turniru Zvonko Štork u Koškoj.

više fotografija u galeriji

 

Od 30.08 do 01.09 2019 članovi udruge sudjelovali su u natjecanju na tradicionalnom Braniteljskom Šaranskom kupu na jezeru Ilova kod Kutine.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je na 8.memorijalnom turniru branitelja u Benkovcu 17.kolovoza 2019.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja  članovi Udruge zapalili su svijeće i odali počast poginulim braniteljima.

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 28. srpnja 2019.god na nogometnom turniru Bulina u Pridrazi i osvojila 4. mjesto.

više fotografija u galeriji

Dana 25.srpnja 2019.god za naših 6 Tigrova koji su poginuli u Erdutu  održana je komemoracija kod centralnog spomenika za poginule u Dalju u kojem je služena i sveta misa.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 21. srpnja 2019.god na nogometnom turniru Josip Jović u Aržanu i osvojila 4. mjesto.

više fotografija u galeriji

 Naša nogometna ekipa sudjelovala je 13.lipnja 2019 na nogometnom turniru Ante Bruno Bušić u Posušju i osvojila 3. mjesto.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 08.lipnja 2019.god  na nogometnom turniru Blago i Robert Zadro te osvojila 3. mjesto. 

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 01.lipnja 2019.god  na nogometnom turniru povodom dana Branitelja grada Zagreba i osvojila 2 mjesto.

više fotografija u galeriji

Podružnica Urv 1.gbr”Tigrovi”  Međimurske županije dana 31.svibnja2019.god  održala je izvještajnu skupštinu te izvjestila članstvo o radu podružnice gdje je istaknuto da podružnica sudjeluje u organizaciji koncerta M.P.Thompsona.

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa sudjelovala je 27.svibnja  2019.god  na nogometnom turniru 12 Hrvatskih redarstvenika u Retkovcima i osvojila 3.mjesto.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge sudjelovali su dana 25.svibnja 2019.god u Hodu za život ulicama grada Zagreba.

Dana 15.svibnja 2019 u organizaciji naše podružnice Varaždinske županije  obilježena je obljetnica osnutka naše 5.bojne Vinica 

više fotografija u galeriji

U organizaciji urv 1.gbr”Tigrovi” i općine Seline 11.svibnja 2019.održan je 25.malonogometni turnir D.T.Gavran u Selinama kao i probno takmičenje u boćanju.Priređen je TT zbor,pokazna vježba “Blic borba” ,revijalna utakmica između djelatnih bojni Tigrova i Paukova te hodnja pripadnika 1 mehanizirane bojne “Tigrovi” od sela Modrići do Gavranove kapelice i Tulovih Greda, također tu su i nezaobilazni naši motoristi i sekcija biciklista Tigrovi.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge sudjelovali su 01.svibnja 2019 u obilježavanju VRO Bljesak u Okučanima te kasnije i u planinarskom domu Omanovac kod Pakraca.

više fotografija u galeriji

Članovi udruge su s zapovjednikom 1mehanizirane bojne “Tigrovi” obišli kapelicu D.T.Gavrana na Velebitu te izvidjeli trasu hodnje pripadnika bojne za Gavranov turnir 11.svibnja 2019.

 Udruga ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” sudjelovala je u komemoraciji na Plitvicama povodom Krvavog uskrsa i spomena na prvog ubijenog redarstvenika Josipa Jovića.Kao i za dan brigade svojim prisutstvom nas je počastila predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović,te naš Tigar ministar HB Tomo Medved.

više fotografija u galeriji

Povodom 28 obljetnice početka Domovinskog rata napadom na policijsku postaju Pakrac članovi udruge sudjelovali su u “Mimohodu pobjednika ” ulicama grada Pakraca. 

 

 Udruga ratnih veterana 1.gbr u suradnji s gradom Senjom održala je komemoraciju u Krivom putu dana 17.veljaće 2019.god povodom  25.godišnjice pogibije našeg Tigra Damira Tomljanovića Gavrana.Na posljednjem počivalištu našeg Gavrana okupljenima se obratio predsjednik udruge URV 1.gbr”Tigrovi” Ilija Vučemilović Šimunović,nakon toga je služena  sveta misa te prigodni kulturno umjetnički program u gradu Senju.

više slika u galeriji

 

Predstavnici članova udruge ratnih veterana 1gbr “Tigrovi” dana 29.12.2018 sudjelovali su u imenovanju vojarne i povratku PUMA u Varaždin te su tom prilikom s  članovima zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojbi i specijalne policije zapalili svijeće u kapelici za  poginule pripadnike 7 gbr PUME.

više slika u galeriji

Dana 14.prosinca 2018 god održana je redovita izvještajna skupština URV 1.gbr”Tigrovi” u Domu Specijalne policije.Predsjednik udruge je izvjestio članstvo o aktivnostima u proteklom razdoblju kao i u narednom razdoblju kao i o promjenama statuta.

više fotografija u galeriji

Dana 13.prosinca 2018.god članovi udruge sudjelovali su na  Hodočašču u Vočinu na spomen mučki ubijenim civilima u tom mjestu. 

više fotografija u galeriji

Članovi udruge ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” su dana 18.studenog 2018.god bili u koloni sjećanja u Škabrnji te zapalili svijeće i odali počast žrtvama. 

 

više fotografija u galeriji

Naša nogometna ekipa je na malonogometnom turniru 10.studenog 2018 god Gardijskih brigada , HOS-a , Vojne policije i Specijalne policijeu Podsusedu osvojila 1 mjesto.

Dana 06.studenog 2018.povodom dana Mehanizirane bojne “Tigrovi” izaslanstvo naše udruge sudjelovalo je u svečanosti obilježavanja 11 obljetnice osnutka bojne i svečanog otvaranja spomensobe poginulih Tigrova u vojarni Predrag Matanović u Petrinji.

više fotografija u galeriji

Kao i prijašnjih godina dana 05.studenog 2018. godine Udruga ratnih veterana “Tigrovi”organizirala je 28.obljetnicu osnutka 1.gardijske brigade “Tigrovi”s Misom u crkvi sv Križa ,komemoracijom kod spomenika poginulim Tigrovima ispred vojarne 1.gbr “Tigrovi” -Croatia ( koji je u fazi uređenja,trenutno su slova obnovljena) te domjenkom na SRC Bundek gdje je podjeljeno oko 2000 porcija vojničkog graha.

više fotografija u galeriji

Udruga ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” i Hrvatska pošta 05.studenog 2018 god će u optjecaj pustiti prigodnu poštansku marku “Hrvatski Domovinski rat 1. gardijska brigada Tigrovi”. Svečano su je predstavili u subotu 03.studenog 2018 god, u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog,a povodom  28. obljetnice ustrojavanja te elitne postrojbe. Nominalna vrijednost poštanske marke je 7,60 kuna, a otisnuli su je u 100.000 primjeraka.Dizajnirao ju je Dean Roksandić, a autor poznatog amblema “Tigrova” je Božo Kokan.

fotografije marke u galeriji

Povodom dana svih svetih udruga je zapalila  svjeće na posljednjim počivalištima naših Tigrovakoji su dali svoje najdragocijenije,svoj život za domovinu nam Hrvatsku.
 
Članovi udruge bili su  su dana 29 listopada 2018 god na spomen obilježju Trokut-Novska, novljanskoj bojišnici  kako bi odali počast svima koji su položili život na oltar Domovine 1991. godine.
 

Članovi udruge sudjelovali su dana 13.listopada 2018.god u prosvjedu zbog neprocesuiranja ratnih zločina počinjenih u agresiji na Hrvatsku  u Vukovaru te zapalili svijeću kod križa na Dunavu.
više fotografija u galeriji

 
Dana 10.rujna 2018.god članovi udruge i podružnica sudjelovali su u obilježavanju operacije Una 95 u Dubici i Dvoru na Uni.
 
više fotografija u galeriji

Članovi naših podružnica Sisačko-moslovačke i Požeško-slavonske dana 16.rujna 2018.god sudjelovali su u obilježavanju teških borbi rujna 1991.god na Novogradiškom ratištu u mjestu Varoš i Stara Gradiška.

Članovi udruge su dana 07.rujan 2018.god prisustvovali primopredaji dužnosti zapovjednika 1.Mehanizirane bojne “Tigrovi” u vojarni Predrag Matanović u Petrinji.Dosadašnji zapovjednik bojnik Mario Mlinarić ustupio je dužnost zapovjednika  svom dosadašnjem zamjeniku bojniku Krešimiru Kršiniću.

 
Članovi udruge su sudjelovali dana 01.rujna.2018.god u Šaranskom kupu na jezeru Ilova.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 23. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja obilježen je u nedjelju, 5. kolovoza 2018., svečano i dostojanstveno u Kninu.Članovi URV 1.gbr Tigrovi s članovima Puma i Sokolova te specijalne policije sudjelovali su u pripremi i  besplatnoj podjeli pečenog vola Hrvatskom narodu.Članovi su sudjelovali s ostalim braniteljima u paljenu svijeća za sve poginule branitelje u Oluji,te nakon završetka ceremonije su zapalili svijeću kod centrlnog spomenika uime članova udruge.
više fotografija u galeriji

Dana 30. srpnja 2018. održana je svečanost imenovanja vojarne “Croatia” u vojarnu “1. gardijska brigada Tigrovi – Croatia”kojoj su nazočili uz nas Tigrove pripadnici 1.mehanizirane bojne Tigrovi te predstavnici MORH-a i Vlade RH.
više fotografija u galeriji

 
Dana 25.srpnja 2018. god povodom 27. obljetnice održana je u Erdutu komemoracija na mjestu pogibije naših šest Tigrova.Uz Tigrove u komemoraciji su sudjelovale obitelji poginulih, prijatelji te predstavnici mjesne samouprave.
 
više fotografija u galeriji

 

 
09. srpnja 2018. otkriveno je spomen obilježje na mjestu pogibije našeg prijatelja i suborca Predraga Jurčeca, u nazočnosti Predragovih roditelja, brata i nečakinje, gradonačelnice grada Iloka Marina Budimir, međimurskog župana, predsjednika i članova URV 1.gbr “TIGROVI”, pripadnika Zrinjske straže Čakovec, te predstavnika drugih braniteljskih udruga.
 
 
više fotografija u galeriji

Članovi udruge ratnih veterana 1.gbr “TIGROVI” sudjelovali su u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji u utorak, 3. srpnja 2018.  svečanom dočeku pripadnika 1. hrvatskog kontingenta koji je sudjelovao u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi .Glavninu snaga kontingenta činili su pripadnici mehanizirane satnije iz sastava 1. mehanizirane bojne “Tigrovi” . Uz članove obitelji i kolege iz postrojbi, kontingent su dočekali predstavnici Ministarstva obrane RH i Hrvatske vojske.

više fotografija u galeriji


 U organizaciji Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrova i Grada Ogulina u subotu 30. lipnja 2018.god  nakon 25 godina Tigrovi se vratili u Ogulin i to na proslavu 25. obljetnice  vojnog djelovanja na prostorima Ogulinske bojišnice u Domovinskom ratu svečana je proslava započela svetom misom u crkvi Svetoga Križa za sve poginule pripadnike ove postrojbe. Održan je mimohod gradom, vježba vojno akrobatske skupine Počasno zaštitne bojne i prikaz taktičko- tehničkog naoružanja i opreme Hrvatske vojske.

više fotografija u galeriji


U nedjelju, 17. lipnja, održao  se 26. Memorijalni turnir „Josip Buković, Ivica Šaljak, Josip Vukelić“ u Gornjem Dragancu. Turnir se održava u spomen na poginule branitelje, nekadašnje članove i igrače NK Draganca.Tom prilikom članovi urv 1.gbr “Tigrovi” družili su se s majkom Ružom našeg Tigra Ivice Šaljak.


13.lipnja 2018.god održan je memorijalni malonogometni turnir Ante Bruno Bušić na kojem su sudjelovali i naši članovi te osvojili prvo mjesto na istoimenom turniru na čemu im čestitamo .

više fotografija u galeriji


Dana 07.lipnja 2018.god.održana je redovita izvještajna skupština urv 1.gbr”Tigrovi” u prostorijama HVIDR-e grada Zagreba gdje su članovi upoznati s radom udruge u proteklom razdoblju i s planovima i projektima za naredno razdoblje.


U vojarni 123. brigade Hrvatske vojske u Požegi , 30. svibnja 2018.članovi urv1.gbr”Tigrovi sudjelovali su u ceremoniji otkrivanja spomen poprsja stožernog brigadira Damira Tomljanovića Gavrana, junaka Domovinskog rata, po kojem ime nosi Dočasnička škola Hrvatskog vojnog učilišta smještena u ovoj vojarni.

više fotografija u galeriji


Dana 11.svibnja 2018.god. održana je osnivačka skupština Udruge ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi” Međimurske županije u Prelogu.Na skupštini se okupilo  tridesetak bivših pripadnika 1.gbr “Tigrovi”koji žive na području Međimurske županije.Za predsjednika podružnice Međimurske županije izabran je Alojz Fleten ,za zamjenika Miljenko Bakač dok je tajnik Željko Bubanić.


Povodom obljetnice VRO “Bljesak” predstavnici članova udruge sudjelovali su u svečanom obilježavanju i otkrivanju spomenika u Okučanima.Tom prilikom članovi su obišli Trokut i Stari Grabovac gdje su zapalili svijeće kod spomen obilježja.

više fotografija u galeriji

Kao i svake godine 28.travnja 2018.god. udruga ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi”je u suradnji udrugom Damir Tomljanović Gavran i Starigrad Paklenicom organizirala 24.memorijalni turnir Damir Tomljanović Gavran.

više fotografija u galeriji

Dana 21.travnja 2018 članovi udruge dočekali su ispred spomenika poginulim pripadnicima 1.gbr “Tigrovi ” tradicionalnu i ponosnu  vožnju motorima članova moto kluba 4.gbr “Pauci” i moto kluba “Tigrovi” kao i ostalih moto klubova koji su im se pridružili kroz Lijepu Našu povodom 27. godina osnivanja 4.gbr “Pauci” i postavljanja 27. posvećenih krunica na naše spomenike.Također kao i svake godine motoristi su zapalili svijeće i kod spomenika poginulim BBB na Maksimirskom stadionu.

više fotografija u galeriji


31.ožujka 2018.god članovi udruge sudjelovali su u obilježavanju 27.obljetnice Krvavog uskrsa i pogibije Josipa Jovića prve žrtve obrambenog domovinskog rata.


Članovi udruge sudjelovali su 28.ožujka 2018.god  u otkrivanju spomen ploče  poginulim bivšim učenicima OŠ Zapruđe među kojima je i naš Tigar Aleksandar Panić.

 

više fotografija u galeriji


25.ožujak 2018.god udruga ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” završila je s prvom fazom uređenja spomenika svim poginulim Tigrovima ispred vojarne “Croatia”

više fotografija u galeriji


Članovi naše udruge sudjelovali su u “Mimohodu pobjednika” ulicama grada Pakraca, paljenju svijeće na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima te misi za poginule i umrle hrvatske branitelje , time su obilježili  27. godišnjicu početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj.Također zapaljene su svijeće i odana počast svima poginulima na Novljanskom bojištu kod obilježja na Trokutu.

više fotografija u galeriji


Udruga ratnih veterana 1.gbr”Tigrovi” organizirala je komemoraciju na grobu stožernog brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana u Krivom Putu u subotu, 17. veljače 2018. godine,te je obilježena 24. obljetnica njegove pogibije.Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća brojna izaslanstva došla su odati počast tom junaku Domovinskog rata.

više fotografija u galeriji


Članovi  Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su dana 23.siječnja 2018 god u obilježavanju VRO “Maslenica ” i odali počast za sve poginule u akciji kod spomenika u Kašiću, Zelenom Hrastu i spomenika poginulim tigrovima kod Masleničkog mosta.Sveta misa je služena u crkvi sv.Frane na Podpragu s koje su članovi otišli do kapelice našeg Damira Tomljanovića Gavrana na Velebitu.


Povodom Božićnih blagdana 14.prosinca 2017.god  Urv 1.gbr “Tigrovi” organizirala je Božićni domjenak za svoje članove te tom prilikom uručila ručne satove s  ugraviranim posvetama za 25 godina časne službe u TIGROVIMA  pripadnicima 1.Motorizirane bojne “TIGROVI”   nadnarednik Miljenko Purgar i stožerni narednik Vjekoslav Dangubić.

više fotografija u galeriji


Dana 28.studenog 2017.održana je redovita izvještajna skupština Požeško-slavonske podružnice udruge ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi”gdje su kao gosti sudjelovali i članovi središnjice iz Zagreba i članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” podružnica Sisačko-moslovačke županije kao i predstavnici lokalne samouprave i braniteljskih udruga.


 Malonogometna ekipa veterana 1.gbr “Tigrovi” Sudjelovala je dana 25.studeni 2017 god na 4.POZIVNI MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR Gardijskih brigada, HOS-a, Vojne policije i specijalne policije u Podsusedu.


Dana 24.studenog 2017.god članovi urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u  petrinjskoj vojarni ‘Pukovnik Predrag Matanović’ ispraćaju prvog hrvatskog kontigenta s ukupno 182 pripadnika na misiju ojačane prednje sigurnosti, u sklopu NATO aktivnosti u Republici Litvi. Glavninu snaga čine pripadnici mehanizirane satnije  iz sastava bojne Tigrovi Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.Tom prilikom nakon protokola članovi urv 1,gbr “Tigrovi” toj satniji kojoj je kodno ime “GAVRAN” uručila je plakate s životopisom našeg Damira Tomljanovića Gavrana i povjesnice 1.gardijske brigade “Tigrovi” na Hrvatskom,Engleskom i Njemačkom jeziku koji će biti izloženi u vojnoj bazi gdje će boraviti. 

više fotografija u galeriji


 Članovi urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u koloni sjećanja kojom se obilježava  26. godišnjica masakra u Škabrnji u kojemu je 18. studenoga 1991. poginulo 86 civila i branitelja.

više fotografija u galeriji


Članovi urv 1.gbr “Tigrovi” 17.studenog 2017.god pridružili  su se građanima grada Zagreba pri paljenju svijeća u ulici grada Vukovara –


Dana 11.studenog 2017.god članovi urv 1.gbr “Tigrovi” prisustvovali su otkrivanju spomenika Žarko Manjkas – Crvenkapa u Studentskom gradu (Dubrava).


Povodom 10.obljetnice  1. motorizirane bojne “Tigrovi” članovi urv 1.gbr “Tigrovi” dana 06.studenog 2017.god sudjelovali su u proslavi osnutka i nagrađivanju  pripadnika bojne.


Članovi urv 1.gbr “Tigrovi” dočekali su Potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov s izaslanstvom u petak, 3. studenog 2017., povodom dvadeset i sedme obljetnice 1. gardijske brigade Tigrovi položili su vijenac kod spomenika poginulim i nestalim pripadnicima brigade u vojarni “Croatia” u Zagrebu.

više fotogrfija u galeriji


Povodom dana svih svetih članovi udruge ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi” i naših podružnica obišli su posljednja počivališta  naših suboraca na gradskim grobljima te položili svijeće. 


Članovi udruge ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi” 29.listopada 2017.god sudjelovali su u komemoraciji na Trokutu u Novskoj u spomen na naše Tigrove i sve branitelje koji su poginuli na Novljanskoj  bojišnici.


Povodom 25. obljetnice osnutka 9.gbr “Vukovi” 27.listopada 2017.god. i preimenovanju vojarne u Gospiću u vojarnu 9.gbr “Vukovi”članovi udruge ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi” sudjelovala je u polaganju vijenaca i paljenju svijeća u spomen na poginule vitezove 9.gbr “Vukovi”.


Dana 20-23.listopada 2017. god.udruga ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi”organizirala je za sve svoje članove i podružnice  odlazak na proslavu obilježavanja 25.godišnjice oslobođenja juga Hrvatske u Konavle.Iz Zagreba gdje je bilo okupljanje krenula su dva autobusa i jedan kombi put Konavala.Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovala je u mimohodu sudionika oslobađanja i polaganju vijenaca i paljenja svijeća uz bistu prvog predsjednika dr Franje Tuđmana,poginulim braniteljima Ćilipa,Mati Golubiću ,kod crkvice sv Barbare u selu Dubravci,uz bistu  generala Janka Bobetka.Sudjelovali smo i u  okruglom stolu sudionika oslobodilačke operacije i svećanoj sjednici općinskog vijeća općine Konavle u Grudama .Na povratku smo stali i zapalili svijeće na Vjetrenom Mlinu.Naš član Zlatko Adžijević put od Zagreba do Dubrovnika prošao je svojim biciklom te nam se pridružio u proslavi.

više fotografija u galeriji


Dana 19.listopada  2017 .god  veterani 1.gbr “Tigrovi” povodom dana Dočasničke škole Damir Tomljanović-Gavran  u Požegi  odigrali su revijalnu nogometnu utakmicu protiv Dočasničke Škole.


 Dana 13.listopada  2017 .god  članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” bili su prisutni primopredaji dužnosti prvog dočasnika bojne Tigrovi.Između szn Krešimir Kraft koji odlazi na novu dužnost i  kojem se zahvaljujemo na dosadašnjoj izuzetnoj suradnji te szn Ivan Plasc koji preuzima dužnost prvog dočasnika bojne.


 Dana 12.listopada  2017 .god  članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” prezentirali su monografiju 1.gardijske brigade “Tigrovi”  u Oštarijama,gdje su nas ugostili župnik i župljani  Oštarija na poziv Župnika.


Dana 06.listopada 2017 .god  članovi Urv 1.gbr “Tigrovi”prisustvovali su svečanom obilježavanju 25. obljetnice osnutka 5.gbr “Sokolovi” u Vinkovcima i polaganju vijenaca na spomenobilježju  poginulim pripadnicima u vojarni 5.gbr “Slavonski sokolovi”


Dana 04.listopada 2017 .god  članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” kao i članovi naših podružnica Požeško-slavonske,Sisačko-moslovačke,Bjelovarsko-bilogorske također i naši suborci na rehabilitaciji sudjelovali su u svečanoj sjednici  grada Lipika povodom dana grada Lipika,polaganju vijenaca na mjesnom groblju Lipik za sve poginule branitelje i predstavljanju monografije 1.gbr “Tigrovi”.Tu priliku članovi su iskoristili za  obilazak Doma Hrvatskih branitelja i druženje s svim braniteljima i našim Tigrovima na rehabilitaciji.Također članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” zapalili su i svijeće kod spomenobilježja na Trokutu.

više fotografija u galeriji


Dana 01.listopada 2017.god  članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u 25.hodočašću Hrvatske vojske,policije i Hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke.


Dana 18.rujna  članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u obilježavanju 22.godišnjice akcije” Una 95″ u Dvoru na Uni i Hrvatskoj Dubici.

više  fotografija u galeriji


Dana 16.rujna 2017 god članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” te članovi podružnica Požeško-slavonske i Sisačko-moslovačke  kao i ostali Tigrovi sudjelovali su u Staroj Gradišci na obilježavanju 26.godišnjice teških borbi koje su vođene na Novogradiškoj bojišnici.Tom prilikom članovi su zapalili svijeće i odali počast poginulima kod spomenika u Staroj Gradišci.Također smo i sudjelovali na danu branitelja grada Lipika poslije čega smo na putu prema Zagrebu zapalili svijeću  na spomenobilježju u Trokutu.Dolaskom u Zagreb članovi udruge su sudjelovali u otkrivanju spomenploće našem Tigru Tihomiru Bučariću u Mičevcu.

više fotografija u galeriji


Dana 02.rujna 2017 . održan je braniteljski šaranski kup na kojem  sudjeluju branitelji iz cijele hrvatske na jezeru u Ilovi kraj Kutine gdje smo kao i svake godine imali naše predstavnike u takmičenju .

više fotografija u galeriji


Članovi URV 1.gbr “Tigrovi” kao i Tigrovi našeg nam Zagorja sudjelovali su 27.kolovoza 2017.god  u hodočašću Hrvatskih branitelja Majci Božjoj Gorskoj u Loboru i kasnije sudjelovali u druženju s ministrom Hrvatskih branitelja,našim Tigrom Tomom  Medvedom.

više fotografija u galeriji


Povodom proslave  Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 22. godišnjica VRO „Oluja“ članovi udruge sudjelovali su u revijalnoj malonogometnoj utakmici s članovima udruge 4.gbr “Pauci” u Čavoglavama .U središnjoj proslavi na Kninskoj tvrđavi imali smo našeg predstavnika koji je podizao hrvatski stijeg , a članovi udruge su zapalili svijeću za sve stradale kod spomenika na središnjem trgu.Tom  prilikom smo posjetili i naše suborce iz UBDR općine Plitvička jezera koji prosvjeduju kod Plitvica sela protiv betonizacije i devastacije  Nacionalnog parka .

više fotografija u galeriji


Na mjestu  pogibije šest pripadnika Prve gardijske brigade “Tigrovi” obilježena je  u utorak, 25. srpnja 2017. godine u Erdutu 26 obljetnica njihova stradanja , dok je sveta misa služena u crkvi gospe od utočišta u Aljmašu.Uz uzvanike ,roditelje i rodbinu poginulih, te bivših pripadnika 1.gbr “TIGROVI” istom su nazočili i biciklisti  članovi naše udruge kao i bivši pripadnici 1.gbr “TIGROVI” koji su na biciklima došli iz Zagreba da odaju počast svojim suborcima.

više fotografija u galeriji


 

Povodom obilježavanja jubilarnog 25. Memorijalnog turnira u spomen na poginule članove NK Draganec među kojima je i naš Tigar Ivica Šaljak Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” je 24.lipnja 2017.god kao gost sudjelovala u jednom od najstarijih turnira od suverenosti Republike Hrvatske.


Dana 10 .lipnja 2017 članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi”na poziv organizatora sudjelovali su kao gosti na međunarodnom nogometnom turniru LIMAĆA “Šamački ponos”

 

više fotografija u galeriji


 Dana 26 .svibnja 2017 članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” kao i Tigrovi djelatni  i umirovljeni sudjelovali su u svečanosti i blagoslovu prostorija koje su na Hrvatskom vojnom učilištu nazvane po gardijskim brigadama. Amfiteatar  nazvan po Tigrovima otvorio je sadašnji zapovjednik motorizirane bojne “Tigrovi ” bojnik Mario Mlinarić.

više fotografija u galeriji


Dana 26 i 27.svibnja 2017 članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” sudjelovali su u  otkrivanju spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na području Rijeke Dubrovačke u Komolcu.Daljnjim obilaskom područja polažu lampaše i molitvom odaju počast poginulim pripadnicima Tigrova – Trnova, Mokošica, Bistrina, Slano, Rijeka Dubrovačka.Isto tako su sudjelovaliu obilježavanju  i s ostalim Tigrovima koji su došli na obljetnicu  dana borbe za kotu Lisnik u kojoj je poginulo sedam pripadnika Tigrova te jedan pripadnik 115 brigade. Poklonili su se njihov žrtvi prošavši Križni put koji završava na samom vrhu Lisnika gdje se i nalaze ploče sa imenima poginulih.

više fotografija u galeriji


 Dana 15.svibnja 2017 članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi”sudjelovali su u obilježavanju 26.godišnjici osnutka 5.bojne Vinica 1.gbr “Tigrovi.

više fotografija u galeriji


 Dana 13.svibnja 2017.god u organizaciji Grada Zagreba i Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” otkriven je spomenik našim Tigrovima u Sesvetskoj Sopnici Robert Močiljanin, Nenad Babić i Stjepan Bačun kojoj su uz obitelji nazočili i suborci naših Tigrova,Gradonačelnik grada Zagreba te mještani Sopnice i prijatelji Tigrova.

više fotografija u galeriji


12.svibnja održana je izvještajna skupština Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” na kojoj su uz članstvo iz središnjce sudjelovale i podružnice .U svom  izvješću predsjednik Udruge Ilija Vućemilović Šimunović izvjestio je članstvo o djelovanju udruge u proteklih godinu dana  te o predstojećim planovima i projektima udruge .


Komemorativnim skupom i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja u Borovu, prijeratnom Borovu Selu, članovi  Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” obilježili  su 26. obljetnicu ubojstva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili i masakrirali 2. svibnja 1991. 


Povodom VRO “Bljesak” Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi”s svojim podružnicama sudjelovala je na komemoraciji kod središnjeg križa u Spomen parku Hrvatskim vitezovima gdje su zapaljene svijeće za poginule pripadnike HV-a i MUP-a. Također članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” zapalili su svijeće  na Trokutu, kod spomen ploče za poginule pripadnike HOS-a u Jasenovcu kao i na Spomen području Jasenovac gdje su ispred Cvijeta zapalili svijeću za sve žrtve logora do završetka Domovinskog rata među kojima su i 202 pripadnika 1.gbr “Tigrovi”.

više fotografija u galeriji


U organizaciji  Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” održan je u Starigradu-Paklenici memorijalni malonogometni turnir D.T. Gavran i otkrivanje spomenploče Ivici Šaljku na Velebitu.Pobjednici  turnira  su veterani NK  Hajduk Pridraga dok su drugo mjesto zauzeli GOMBR-a , a treće IPA Zagreb.


 Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” i moto klub “Tigrovi” kao i prijašnjih godina  ugostili su Moto klub 4.gardijske brigade “Pauci” povodom Hodočašća 26.krunica za 26.godina  4.gbr “Pauci”koji tom prilikom odaju počast žrtvama Domovinskog rata na svom putu od Splita do Vukovara.Na tom putu zapalili su svijeću za poginule “Tigrove”kod spomenika u vojarni Croatia i poginule naviječe BBB-a na Maksimirskom stadionu. 

više fotografija u galeriji


Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” zapalila je svijeću kod spomenploče u Jasenovcu za poginule pripadnike HOS-a te je prisustvovala  polaganju vijenaca i svečanosti otvaranja Spomen sobe Domovinskog rata – Memorijalni prostor posvećene vojnim i civilnim žrtvama koje su poginule na području Općine Hrvatska Dubica u Baćinu.U spomensobi je istaknuto i ime našeg poginulog suborca Tomislava Bogića koji je poginuo 15.rujna 1992.godine na Južnom bojištu.

više fotografija u galeriji


Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” odala je počast prvom ubijenom redarstveniku Josipu Joviću povodom 26.obljetnice akcije “Plitvice”


 Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi s svojim podružnicama i svim ostalim bivšim Tigrovima  u Pakracu  je  sudjelovala  u  obilježavanju 26. godišnjice početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj.

više fotografija u galeriji


 Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” prisustvovala je misi za pokojnog Dinka Sućića u Tijarici te tom prilikom posjetila i obitelji prvog poginulog redarstvenika Josipa Jovića i poginulih pripadnika 1.gbr  „Tigrovi” koji žive na tom području te napovratku obišla i obitelji u ličko senjskoj županiji.

više fotografija u galeriji


 Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” dostojanstveno  je obilježila  u Krivom Putu 23.obljetnicu pogibije našeg „TIGRA”  Damira Tomljanovića – Gavrana  uz obitelj i mnogobrojne članove Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” ,bivše pripadnike 1.gbr  „Tigrovi” i ostale goste.

više fotografija u galeriji


Povodom 24. obljetnice VRO Maslenica članovi  Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” prisustvovali su polaganju vijenaca i paljenju svijeća za poginule branitelje u Kašiću i Zelenom Hrastu . Tom prilikom članovi udruge su obišli i obitelji naših poginulih pripadnika 1.GBR TIGROVI koji žive na području Zadra , te se našli s bivšim pripadnicima  1.GBR TIGROVI i upalili svijeću kod kapelice Damira Tomljanovića – Gavrana na Tulovim Gredama.


Povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske izaslanstvo Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” zapalilo je svijeće za sve stradalnike na Mirogoju kod Zida boli , Aleji branitelja i groba prvog Hrvatskog predsjednika .


 Prigodom Božićnih i novogodišnjih blagdana  Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” organizirala je Božićni domjenak za svoje članove,podružnice kao i prijatelje kojoj su prisustvovali i ministar Hrvatskih branitelja i naš Tigar Tomo Medved te Miodrag Demo .

20161215_140642 20161215_140709


Dana 10.prosinca 2016.god članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” sudjelovali su u 25. obljetnici sjećanja na stradale u Čanku među kojima su mještani, pripadnici MUP-a, 1.gardijske brigade  „Tigrovi”, 128 i 133 brigade HV-a.

20161210_122121

20161210_122236


Dana 18.studenog 2016 .god. u Škabrnji  članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” , podružnica Urv 1.gbr „Tigrovi”  i bivši pripadnici 1.gbr „Tigrovi” odali su počast stradalim mještanima ovog ravnokotarskog mjesta i poginulim braniteljima.

 

20161118_095419

Više slika u galeriji


Članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” prisustvovali su Svečanom obilježavanju 25. obljetnice sjećanja na stradavanje i okupaciju Saborskog dana 12. studenog 2016.g. započelo je komemoracijom za stradale mještane kod spomen obilježja mjesta masovne grobnice te polaganju vijenaca i paljenju svijeća za sve Saborčane koji su položili živote za lijepu našu domovinu Hrvatsku

20161112_111611

20161112_105012


Dana 07.studenog 2016.godine članovi  URV 1.gbr ”Tigrovi” i podružnice Sisačko-Moslovačke sudjelovali su u proslavi 9.obljetnice 1.motorizirane bojne „Tigrovi”

petrinja3


Udruga ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi”, kao i prijašnjih godina, organizirala je proslavu 26. obljetnice TIGROVA u vojarni Croatia kod spomenika poginulim Tigrovima te je kasnije služena misa u crkvi Svetog Križa u Sigetu nakon čega je priređen prigodni ručak i druženje na stadionu NK Hrvatski Dragovoljac. Udruga ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” zahvaljuje svima koji su svojim dolaskom uveličali dan na koji se s ponosom prisjećamo svih TIGROVA koji su napustili ovozemaljski svijet.

dsc_3718


Dana 31. listopada 2016 uoči Dana svih Svetih članovi URV 1.gbr ”Tigrovi” kao i članovi podružnica URV  1.gbr ”Tigrovi” zapalili su svijeće na posljednjem počivalištu naših suboraca diljem lijepe naše domovine Hrvatske te na grobu prvog Hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana i ministra Gojka Šuška, ispred Zida Boli kao i ispred Križa u aleji Branitelja na Mirogoju.

zid-boli


Dana 28.listopada članovi URV 1.gbr prisustvovali su 25.obljetnici osnutka 9.gbr „Vukovi” u Gospiću te tom prilikom zapalili  svijeću i odali počast na spomeniku za sve poginule pripadnike 9.gbr „Vukovi”

gospic-2


Dana  26.listopada 2016 .god  u Ličkoj Jesenici u organizaciji podružnice URV 1.gbr Tigrovi Karlovačke županije i UBIDR-a HŽ Ogulin otkriven je spomenik poginulim pripadnicima 1.gbr Tigrovi i 143 Ogulinske  brigade HV   .

dscn4463


Povodom  dana Konavla i 24. godišnjce od oslobađanja Konovala 21 listopada 2016.god članovi URV 1.gbr „Tigrovi” , članovi podružnica i bivši pripadnici Tigrova sudjelovali su u proslavi istog te obišli dio „Južnog bojišta ”

bezimeni-vis

Bezimeni vis


Dana 18.listopada 2016.god članovi obitelji poginulih pripadnika 1.gbr ”Tigrovi” te članovi podružnica Sisačko-Moslovačke , Požeško-Slavonske i Varaždinske Županije URV 1.gbr ”Tigrovi” kao i ostali bivši pripadnici 1.gbr ”Tigrovi”sudjelovali su u memorijalnom posjetu Starom Grabovcu za sve poginule branitelje Starog Grabovca.

stari-grabovac-1 stari-grabovac


Dana 08. listopada 2016.god Udruga ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” organizirala je odlazak na blagoslov i posvetu Crkve Sv. Ivana Pavla II u Donjem Lapcu koja je prva sagrađena nakon više od 400 godina u tom kraju.

20161008_124625


Dana 07.listopada 2016.god članovi udruge prisustvovali su primopredaji dužnosti zapovjednika 1 mehanizirane bojne „Tigrovi” u vojarni pukovnik Predrag Matanović  u Petrinji .

petrinja-1 petrinja


Dana 01.listopada 2016.god. članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” prisustvovali su otkrivanju spomen ploče u Poljicama kod Imotskog na rodnoj kući našeg Tigra Miroslav Gudelj – Migi  1970-1991 u organizaciji mjesnog odbora i UHDDR. 

poljica


22.rujna povodom obljetnice oslobođenja grada Varaždina i dana branitelja Varaždinske županije održan je TT zbor HV-a i Policije te svečani mimohod branitelja ulicama Varaždina i paljenje svijeća za poginule branitelje ispred križa uz crkvu svetog Nikole u kojem su sudjelovali i članovi naše podružnice URV 1.gbr „TIGROVI” Varaždinske županije kao i pripadnici 5 bojne Vinica.

varazdin-01

varazdin-07


Na šaranskom kupu koji je održan od 02 – 04.09.2016.god na jezeru Ilova u  organizaciji ŠRK Amur Petrokemija Kutina i udruga Hrvatskih branitelja grada Kutine sudjelovali su i naši Tigrovi 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Članovi udruge kao suorganizatori s Udrugom pripadnika SG SOD Damir Tomljanović-Gavran iz Zadra sudjelovali su 27.kolovoza 2016.  u  VIII  tradicionalnom hodočašću Hrvatskih branitelja Boričevac – Udbina  ( 30 kilometara ) kao i križnom putu od crkve Sv. Marka do crkve Hrvatskih mučenika na Udbini te prisustvovali euharistijskom slavlju.

NAS SU SATRLI, ALI HRVATSKU NEĆE.
KAO SABLASTI OBILAZIT ĆEMO POSLIJE SMRTI ROĐENOM ZEMLJOM
I NEĆEMO PRIJE MIRA NAĆI,
DOK HRVATSKA NE BUDE OPET HRVATSKOM!

 Poruka Katarine Zrinski
                                                                                                – iz tamnice sinu Ivanu

udbina

udbina 2


Udruga Veterana Domovinskog rata Tijarice je 12.kolovoza otkrila spomenik stradalim mještanima u Domovinskom ratu te imenovala park u kojem se isti nalazi po našem suborcu Dinku Sučiću.

Tijarica

Tijarica 1


Dana 05. kolovoza članovi udruge ratnih veterana 1.gbr Tigrovi zapalili su svijeće na groblju Mirogoj za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.

20160805_193330


Dana 25.7.2016. god u organizaciji Udruge ratnih veterana 1. Gbr Tigrovi, održan je komemorativni skup povodom mučki ubijenih 6. pripadnika Tigrova: Mile Čuline, Anto Grgić, Miroslav Gržan, Josip Knežević, Mirko Rožman, Željko Pavić u Erdutu uz nazočnost velikog broja pripadnika TIGROVA ,predstavnika državnih ,županijskih i lokalnih predstavnika vlasti kao i predstavnika braniteljskih i stradalničkih udruga. Zahvaljujemo se svima na dolasku i koji su svojom nazočnošću uveličali dan sijećanja naših prijatelja suboraca i vitezova Domovinskog rata.

 

Erdut 04