NAŠE AKTIVNOSTI

Dana 28.studenog 2017.održana je redovita izvještajna skupština Požeško-slavonske podružnice udruge ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi”gdje su kao gosti sudjelovali i članovi središnjice iz Zagreba i članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” podružnica Sisačko-moslovačke županije kao i predstavnici lokalne samouprave i braniteljskih udruga.

 

Malonogometna ekipa veterana 1.gbr “Tigrovi” Sudjelovala je dana 25.studeni 2017 god na 4.POZIVNI MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR Gardijskih brigada, HOS-a, Vojne policije i specijalne policije u Podsusedu.


Dana 24.studenog 2017.god članovi urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u  petrinjskoj vojarni ‘Pukovnik Predrag Matanović’ ispraćaju prvog hrvatskog kontigenta s ukupno 182 pripadnika na misiju ojačane prednje sigurnosti, u sklopu NATO aktivnosti u Republici Litvi. Glavninu snaga čine pripadnici mehanizirane satnije  iz sastava bojne Tigrovi Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.Tom prilikom nakon protokola članovi urv 1,gbr “Tigrovi” toj satniji kojoj je kodno ime “GAVRAN” uručila je plakate s životopisom našeg Damira Tomljanovića Gavrana i povjesnice 1.gardijske brigade “Tigrovi” na Hrvatskom,Engleskom i Njemačkom jeziku koji će biti izloženi u vojnoj bazi gdje će boraviti. 

više fotografija u galeriji


 Članovi urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u koloni sjećanja kojom se obilježava  26. godišnjica masakra u Škabrnji u kojemu je 18. studenoga 1991. poginulo 86 civila i branitelja.


Članovi urv 1.gbr “Tigrovi” 17.studenog 2017.god pridružili  su se građanima grada Zagreba pri paljenju svijeća u ulici grada Vukovara –


Dana 11.studenog 2017.god članovi urv 1.gbr “Tigrovi” prisustvovali su otkrivanju spomenika Žarko Manjkas – Crvenkapa u Studentskom gradu (Dubrava).


Povodom 10.obljetnice  1. motorizirane bojne “Tigrovi” članovi urv 1.gbr “Tigrovi” dana 06.studenog 2017.god sudjelovali su u proslavi osnutka i nagrađivanju  pripadnika bojne.


Članovi urv 1.gbr “Tigrovi” dočekali su Potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov s izaslanstvom u petak, 3. studenog 2017., povodom dvadeset i sedme obljetnice 1. gardijske brigade Tigrovi položili su vijenac kod spomenika poginulim i nestalim pripadnicima brigade u vojarni “Croatia” u Zagrebu.

više fotogrfija u galeriji


Povodom dana svih svetih članovi udruge ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi” i naših podružnica obišli su posljednja počivališta  naših suboraca na gradskim grobljima te položili svijeće. 

Članovi udruge ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi” 29.listopada 2017.god sudjelovali su u komemoraciji na Trokutu u Novskoj u spomen na naše Tigrove i sve branitelje koji su poginuli na Novljanskoj  bojišnici.


Povodom 25. obljetnice osnutka 9.gbr “Vukovi” 27.listopada 2017.god. i preimenovanju vojarne u Gospiću u vojarnu 9.gbr “Vukovi”članovi udruge ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi” sudjelovala je u polaganju vijenaca i paljenju svijeća u spomen na poginule vitezove 9.gbr “Vukovi”.

Dana 20-23.listopada 2017. god.udruga ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi”organizirala je za sve svoje članove i podružnice  odlazak na proslavu obilježavanja 25.godišnjice oslobođenja juga Hrvatske u Konavle.Iz Zagreba gdje je bilo okupljanje krenula su dva autobusa i jedan kombi put Konavala.Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovala je u mimohodu sudionika oslobađanja i polaganju vijenaca i paljenja svijeća uz bistu prvog predsjednika dr Franje Tuđmana,poginulim braniteljima Ćilipa,Mati Golubiću ,kod crkvice sv Barbare u selu Dubravci,uz bistu  generala Janka Bobetka.Sudjelovali smo i u  okruglom stolu sudionika oslobodilačke operacije i svećanoj sjednici općinskog vijeća općine Konavle u Grudama .Na povratku smo stali i zapalili svijeće na Vjetrenom Mlinu.Naš član Zlatko Adžijević put od Zagreba do Dubrovnika prošao je svojim biciklom te nam se pridružio u proslavi.

više fotografija u galeriji


Dana 19.listopada  2017 .god  veterani 1.gbr “Tigrovi” povodom dana Dočasničke škole Damir Tomljanović-Gavran  u Požegi  odigrali su revijalnu nogometnu utakmicu protiv Dočasničke Škole.


 

Dana 13.listopada  2017 .god  članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” bili su prisutni primopredaji dužnosti prvog dočasnika bojne Tigrovi.Između szn Krešimir Kraft koji odlazi na novu dužnost i  kojem se zahvaljujemo na dosadašnjoj izuzetnoj suradnji te szn Ivan Plasc koji preuzima dužnost prvog dočasnika bojne.

 

Dana 12.listopada  2017 .god  članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” prezentirali su monografiju 1.gardijske brigade “Tigrovi”  u Oštarijama,gdje su nas ugostili župnik i župljani  Oštarija na poziv Župnika.


Dana 06.listopada 2017 .god  članovi Urv 1.gbr “Tigrovi”prisustvovali su svečanom obilježavanju 25. obljetnice osnutka 5.gbr “Sokolovi” u Vinkovcima i polaganju vijenaca na spomenobilježju  poginulim pripadnicima u vojarni 5.gbr “Slavonski sokolovi”

Dana 04.listopada 2017 .god  članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” kao i članovi naših podružnica Požeško-slavonske,Sisačko-moslovačke,Bjelovarsko-bilogorske također i naši suborci na rehabilitaciji sudjelovali su u svečanoj sjednici  grada Lipika povodom dana grada Lipika,polaganju vijenaca na mjesnom groblju Lipik za sve poginule branitelje i predstavljanju monografije 1.gbr “Tigrovi”.Tu priliku članovi su iskoristili za  obilazak Doma Hrvatskih branitelja i druženje s svim braniteljima i našim Tigrovima na rehabilitaciji.Također članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” zapalili su i svijeće kod spomenobilježja na Trokutu.

više fotografija u galeriji


Dana 01.listopada 2017.god  članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u 25.hodočašću Hrvatske vojske,policije i Hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke.


Dana 18.rujna  članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” sudjelovali su u obilježavanju 22.godišnjice akcije” Una 95″ u Dvoru na Uni i Hrvatskoj Dubici.

više  fotografija u galeriji


Dana 16.rujna 2017 god članovi Urv 1.gbr “Tigrovi” te članovi podružnica Požeško-slavonske i Sisačko-moslovačke  kao i ostali Tigrovi sudjelovali su u Staroj Gradišci na obilježavanju 26.godišnjice teških borbi koje su vođene na Novogradiškoj bojišnici.Tom prilikom članovi su zapalili svijeće i odali počast poginulima kod spomenika u Staroj Gradišci.Također smo i sudjelovali na danu branitelja grada Lipika poslije čega smo na putu prema Zagrebu zapalili svijeću  na spomenobilježju u Trokutu.Dolaskom u Zagreb članovi udruge su sudjelovali u otkrivanju spomenploće našem Tigru Tihomiru Bučariću u Mičevcu.

više fotografija u galeriji


Dana 02.rujna 2017 . održan je braniteljski šaranski kup na kojem  sudjeluju branitelji iz cijele hrvatske na jezeru u Ilovi kraj Kutine gdje smo kao i svake godine imali naše predstavnike u takmičenju .

više fotografija u galeriji


Članovi URV 1.gbr “Tigrovi” kao i Tigrovi našeg nam Zagorja sudjelovali su 27.kolovoza 2017.god  u hodočašću Hrvatskih branitelja Majci Božjoj Gorskoj u Loboru i kasnije sudjelovali u druženju s ministrom Hrvatskih branitelja,našim Tigrom Tomom  Medvedom.

više fotografija u galeriji


Povodom proslave  Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 22. godišnjica VRO „Oluja“ članovi udruge sudjelovali su u revijalnoj malonogometnoj utakmici s članovima udruge 4.gbr “Pauci” u Čavoglavama .U središnjoj proslavi na Kninskoj tvrđavi imali smo našeg predstavnika koji je podizao hrvatski stijeg , a članovi udruge su zapalili svijeću za sve stradale kod spomenika na središnjem trgu.Tom  prilikom smo posjetili i naše suborce iz UBDR općine Plitvička jezera koji prosvjeduju kod Plitvica sela protiv betonizacije i devastacije  Nacionalnog parka .

više fotografija u galeriji


Na mjestu  pogibije šest pripadnika Prve gardijske brigade “Tigrovi” obilježena je  u utorak, 25. srpnja 2017. godine u Erdutu 26 obljetnica njihova stradanja , dok je sveta misa služena u crkvi gospe od utočišta u Aljmašu.Uz uzvanike ,roditelje i rodbinu poginulih, te bivših pripadnika 1.gbr “TIGROVI” istom su nazočili i biciklisti  članovi naše udruge kao i bivši pripadnici 1.gbr “TIGROVI” koji su na biciklima došli iz Zagreba da odaju počast svojim suborcima.

više fotografija u galeriji


 

Povodom obilježavanja jubilarnog 25. Memorijalnog turnira u spomen na poginule članove NK Draganec među kojima je i naš Tigar Ivica Šaljak Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” je 24.lipnja 2017.god kao gost sudjelovala u jednom od najstarijih turnira od suverenosti Republike Hrvatske.


Dana 10 .lipnja 2017 članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi”na poziv organizatora sudjelovali su kao gosti na međunarodnom nogometnom turniru LIMAĆA “Šamački ponos”

 

više fotografija u galeriji


 Dana 26 .svibnja 2017 članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” kao i Tigrovi djelatni  i umirovljeni sudjelovali su u svečanosti i blagoslovu prostorija koje su na Hrvatskom vojnom učilištu nazvane po gardijskim brigadama. Amfiteatar  nazvan po Tigrovima otvorio je sadašnji zapovjednik motorizirane bojne “Tigrovi ” bojnik Mario Mlinarić.

više fotografija u galeriji


Dana 26 i 27.svibnja 2017 članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” sudjelovali su u  otkrivanju spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na području Rijeke Dubrovačke u Komolcu.Daljnjim obilaskom područja polažu lampaše i molitvom odaju počast poginulim pripadnicima Tigrova – Trnova, Mokošica, Bistrina, Slano, Rijeka Dubrovačka.Isto tako su sudjelovaliu obilježavanju  i s ostalim Tigrovima koji su došli na obljetnicu  dana borbe za kotu Lisnik u kojoj je poginulo sedam pripadnika Tigrova te jedan pripadnik 115 brigade. Poklonili su se njihov žrtvi prošavši Križni put koji završava na samom vrhu Lisnika gdje se i nalaze ploče sa imenima poginulih.

više fotografija u galeriji


 Dana 15.svibnja 2017 članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi”sudjelovali su u obilježavanju 26.godišnjici osnutka 5.bojne Vinica 1.gbr “Tigrovi.

više fotografija u galeriji


 Dana 13.svibnja 2017.god u organizaciji Grada Zagreba i Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” otkriven je spomenik našim Tigrovima u Sesvetskoj Sopnici Robert Močiljanin, Nenad Babić i Stjepan Bačun kojoj su uz obitelji nazočili i suborci naših Tigrova,Gradonačelnik grada Zagreba te mještani Sopnice i prijatelji Tigrova.

više fotografija u galeriji


12.svibnja održana je izvještajna skupština Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” na kojoj su uz članstvo iz središnjce sudjelovale i podružnice .U svom  izvješću predsjednik Udruge Ilija Vućemilović Šimunović izvjestio je članstvo o djelovanju udruge u proteklih godinu dana  te o predstojećim planovima i projektima udruge .


Komemorativnim skupom i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja u Borovu, prijeratnom Borovu Selu, članovi  Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” obilježili  su 26. obljetnicu ubojstva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili i masakrirali 2. svibnja 1991. 


Povodom VRO “Bljesak” Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi”s svojim podružnicama sudjelovala je na komemoraciji kod središnjeg križa u Spomen parku Hrvatskim vitezovima gdje su zapaljene svijeće za poginule pripadnike HV-a i MUP-a. Također članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” zapalili su svijeće  na Trokutu, kod spomen ploče za poginule pripadnike HOS-a u Jasenovcu kao i na Spomen području Jasenovac gdje su ispred Cvijeta zapalili svijeću za sve žrtve logora do završetka Domovinskog rata među kojima su i 202 pripadnika 1.gbr “Tigrovi”.

više fotografija u galeriji


U organizaciji  Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” održan je u Starigradu-Paklenici memorijalni malonogometni turnir D.T. Gavran i otkrivanje spomenploče Ivici Šaljku na Velebitu.Pobjednici  turnira  su veterani NK  Hajduk Pridraga dok su drugo mjesto zauzeli GOMBR-a , a treće IPA Zagreb.


 Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” i moto klub “Tigrovi” kao i prijašnjih godina  ugostili su Moto klub 4.gardijske brigade “Pauci” povodom Hodočašća 26.krunica za 26.godina  4.gbr “Pauci”koji tom prilikom odaju počast žrtvama Domovinskog rata na svom putu od Splita do Vukovara.Na tom putu zapalili su svijeću za poginule “Tigrove”kod spomenika u vojarni Croatia i poginule naviječe BBB-a na Maksimirskom stadionu. 

više fotografija u galeriji


Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” zapalila je svijeću kod spomenploče u Jasenovcu za poginule pripadnike HOS-a te je prisustvovala  polaganju vijenaca i svečanosti otvaranja Spomen sobe Domovinskog rata – Memorijalni prostor posvećene vojnim i civilnim žrtvama koje su poginule na području Općine Hrvatska Dubica u Baćinu.U spomensobi je istaknuto i ime našeg poginulog suborca Tomislava Bogića koji je poginuo 15.rujna 1992.godine na Južnom bojištu.

više fotografija u galeriji


Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” odala je počast prvom ubijenom redarstveniku Josipu Joviću povodom 26.obljetnice akcije “Plitvice”


 Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi s svojim podružnicama i svim ostalim bivšim Tigrovima  u Pakracu  je  sudjelovala  u  obilježavanju 26. godišnjice početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj.

više fotografija u galeriji


 Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” prisustvovala je misi za pokojnog Dinka Sućića u Tijarici te tom prilikom posjetila i obitelji prvog poginulog redarstvenika Josipa Jovića i poginulih pripadnika 1.gbr  „Tigrovi” koji žive na tom području te napovratku obišla i obitelji u ličko senjskoj županiji.

više fotografija u galeriji


 Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” dostojanstveno  je obilježila  u Krivom Putu 23.obljetnicu pogibije našeg „TIGRA”  Damira Tomljanovića – Gavrana  uz obitelj i mnogobrojne članove Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” ,bivše pripadnike 1.gbr  „Tigrovi” i ostale goste.

više fotografija u galeriji


Povodom 24. obljetnice VRO Maslenica članovi  Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” prisustvovali su polaganju vijenaca i paljenju svijeća za poginule branitelje u Kašiću i Zelenom Hrastu . Tom prilikom članovi udruge su obišli i obitelji naših poginulih pripadnika 1.GBR TIGROVI koji žive na području Zadra , te se našli s bivšim pripadnicima  1.GBR TIGROVI i upalili svijeću kod kapelice Damira Tomljanovića – Gavrana na Tulovim Gredama.


Povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske izaslanstvo Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” zapalilo je svijeće za sve stradalnike na Mirogoju kod Zida boli , Aleji branitelja i groba prvog Hrvatskog predsjednika .


 Prigodom Božićnih i novogodišnjih blagdana  Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” organizirala je Božićni domjenak za svoje članove,podružnice kao i prijatelje kojoj su prisustvovali i ministar Hrvatskih branitelja i naš Tigar Tomo Medved te Miodrag Demo .

20161215_140642 20161215_140709


Dana 10.prosinca 2016.god članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” sudjelovali su u 25. obljetnici sjećanja na stradale u Čanku među kojima su mještani, pripadnici MUP-a, 1.gardijske brigade  „Tigrovi”, 128 i 133 brigade HV-a.

20161210_122121

20161210_122236


Dana 18.studenog 2016 .god. u Škabrnji  članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” , podružnica Urv 1.gbr „Tigrovi”  i bivši pripadnici 1.gbr „Tigrovi” odali su počast stradalim mještanima ovog ravnokotarskog mjesta i poginulim braniteljima.

 

20161118_095419

Više slika u galeriji


Članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” prisustvovali su Svečanom obilježavanju 25. obljetnice sjećanja na stradavanje i okupaciju Saborskog dana 12. studenog 2016.g. započelo je komemoracijom za stradale mještane kod spomen obilježja mjesta masovne grobnice te polaganju vijenaca i paljenju svijeća za sve Saborčane koji su položili živote za lijepu našu domovinu Hrvatsku

20161112_111611

20161112_105012


Dana 07.studenog 2016.godine članovi  URV 1.gbr ”Tigrovi” i podružnice Sisačko-Moslovačke sudjelovali su u proslavi 9.obljetnice 1.motorizirane bojne „Tigrovi”

petrinja3


Udruga ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi”, kao i prijašnjih godina, organizirala je proslavu 26. obljetnice TIGROVA u vojarni Croatia kod spomenika poginulim Tigrovima te je kasnije služena misa u crkvi Svetog Križa u Sigetu nakon čega je priređen prigodni ručak i druženje na stadionu NK Hrvatski Dragovoljac. Udruga ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” zahvaljuje svima koji su svojim dolaskom uveličali dan na koji se s ponosom prisjećamo svih TIGROVA koji su napustili ovozemaljski svijet.

dsc_3718


Dana 31. listopada 2016 uoči Dana svih Svetih članovi URV 1.gbr ”Tigrovi” kao i članovi podružnica URV  1.gbr ”Tigrovi” zapalili su svijeće na posljednjem počivalištu naših suboraca diljem lijepe naše domovine Hrvatske te na grobu prvog Hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana i ministra Gojka Šuška, ispred Zida Boli kao i ispred Križa u aleji Branitelja na Mirogoju.

zid-boli


Dana 28.listopada članovi URV 1.gbr prisustvovali su 25.obljetnici osnutka 9.gbr „Vukovi” u Gospiću te tom prilikom zapalili  svijeću i odali počast na spomeniku za sve poginule pripadnike 9.gbr „Vukovi”

gospic-2


Dana  26.listopada 2016 .god  u Ličkoj Jesenici u organizaciji podružnice URV 1.gbr Tigrovi Karlovačke županije i UBIDR-a HŽ Ogulin otkriven je spomenik poginulim pripadnicima 1.gbr Tigrovi i 143 Ogulinske  brigade HV   .

dscn4463


Povodom  dana Konavla i 24. godišnjce od oslobađanja Konovala 21 listopada 2016.god članovi URV 1.gbr „Tigrovi” , članovi podružnica i bivši pripadnici Tigrova sudjelovali su u proslavi istog te obišli dio „Južnog bojišta ”

bezimeni-vis

Bezimeni vis


Dana 18.listopada 2016.god članovi obitelji poginulih pripadnika 1.gbr ”Tigrovi” te članovi podružnica Sisačko-Moslovačke , Požeško-Slavonske i Varaždinske Županije URV 1.gbr ”Tigrovi” kao i ostali bivši pripadnici 1.gbr ”Tigrovi”sudjelovali su u memorijalnom posjetu Starom Grabovcu za sve poginule branitelje Starog Grabovca.

stari-grabovac-1 stari-grabovac


Dana 08. listopada 2016.god Udruga ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” organizirala je odlazak na blagoslov i posvetu Crkve Sv. Ivana Pavla II u Donjem Lapcu koja je prva sagrađena nakon više od 400 godina u tom kraju.

20161008_124625


Dana 07.listopada 2016.god članovi udruge prisustvovali su primopredaji dužnosti zapovjednika 1 mehanizirane bojne „Tigrovi” u vojarni pukovnik Predrag Matanović  u Petrinji .

petrinja-1 petrinja


Dana 01.listopada 2016.god. članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” prisustvovali su otkrivanju spomen ploče u Poljicama kod Imotskog na rodnoj kući našeg Tigra Miroslav Gudelj – Migi  1970-1991 u organizaciji mjesnog odbora i UHDDR. 

poljica


22.rujna povodom obljetnice oslobođenja grada Varaždina i dana branitelja Varaždinske županije održan je TT zbor HV-a i Policije te svečani mimohod branitelja ulicama Varaždina i paljenje svijeća za poginule branitelje ispred križa uz crkvu svetog Nikole u kojem su sudjelovali i članovi naše podružnice URV 1.gbr „TIGROVI” Varaždinske županije kao i pripadnici 5 bojne Vinica.

varazdin-01

varazdin-07


Na šaranskom kupu koji je održan od 02 – 04.09.2016.god na jezeru Ilova u  organizaciji ŠRK Amur Petrokemija Kutina i udruga Hrvatskih branitelja grada Kutine sudjelovali su i naši Tigrovi 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Članovi udruge kao suorganizatori s Udrugom pripadnika SG SOD Damir Tomljanović-Gavran iz Zadra sudjelovali su 27.kolovoza 2016.  u  VIII  tradicionalnom hodočašću Hrvatskih branitelja Boričevac – Udbina  ( 30 kilometara ) kao i križnom putu od crkve Sv. Marka do crkve Hrvatskih mučenika na Udbini te prisustvovali euharistijskom slavlju.

NAS SU SATRLI, ALI HRVATSKU NEĆE.
KAO SABLASTI OBILAZIT ĆEMO POSLIJE SMRTI ROĐENOM ZEMLJOM
I NEĆEMO PRIJE MIRA NAĆI,
DOK HRVATSKA NE BUDE OPET HRVATSKOM!

 Poruka Katarine Zrinski
                                                                                                – iz tamnice sinu Ivanu

udbina

udbina 2


Udruga Veterana Domovinskog rata Tijarice je 12.kolovoza otkrila spomenik stradalim mještanima u Domovinskom ratu te imenovala park u kojem se isti nalazi po našem suborcu Dinku Sučiću.

Tijarica

Tijarica 1


Dana 05. kolovoza članovi udruge ratnih veterana 1.gbr Tigrovi zapalili su svijeće na groblju Mirogoj za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.

20160805_193330


Dana 25.7.2016. god u organizaciji Udruge ratnih veterana 1. Gbr Tigrovi, održan je komemorativni skup povodom mučki ubijenih 6. pripadnika Tigrova: Mile Čuline, Anto Grgić, Miroslav Gržan, Josip Knežević, Mirko Rožman, Željko Pavić u Erdutu uz nazočnost velikog broja pripadnika TIGROVA ,predstavnika državnih ,županijskih i lokalnih predstavnika vlasti kao i predstavnika braniteljskih i stradalničkih udruga. Zahvaljujemo se svima na dolasku i koji su svojom nazočnošću uveličali dan sijećanja naših prijatelja suboraca i vitezova Domovinskog rata.

20160725_120720

Erdut 04

Erdut 03

Erdut 02