NAŠE AKTIVNOSTI

Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” i moto klub “Tigrovi” kao i prijašnjih godina  ugostili su Moto klub 4.gardijske brigade “Pauci” povodom Hodočašća 26.krunica za 26.godina  4.gbr “Pauci”koji tom prilikom odaju počast žrtvama Domovinskog rata na svom putu od Splita do Vukovara.Na tom putu zapalili su svijeću za poginule “Tigrove”kod spomenika u vojarni Croatia i poginule naviječe BBB-a na Maksimirskom stadionu. 

više fotografija u galeriji


Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” zapalila je svijeću kod spomenploče u Jasenovcu za poginule pripadnike HOS-a te je prisustvovala  polaganju vijenaca i svečanosti otvaranja Spomen sobe Domovinskog rata – Memorijalni prostor posvećene vojnim i civilnim žrtvama koje su poginule na području Općine Hrvatska Dubica u Baćinu.U spomensobi je istaknuto i ime našeg poginulog suborca Tomislava Bogića koji je poginuo 15.rujna 1992.godine na Južnom bojištu.

više fotografija u galeriji


Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” odala je počast prvom ubijenom redarstveniku Josipu Joviću povodom 26.obljetnice akcije “Plitvice”


 Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi s svojim podružnicama i svim ostalim bivšim Tigrovima  u Pakracu  je  sudjelovala  u  obilježavanju 26. godišnjice početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj.

više fotografija u galeriji


 Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” prisustvovala je misi za pokojnog Dinka Sućića u Tijarici te tom prilikom posjetila i obitelji prvog poginulog redarstvenika Josipa Jovića i poginulih pripadnika 1.gbr  „Tigrovi” koji žive na tom području te napovratku obišla i obitelji u ličko senjskoj županiji.

više fotografija u galeriji


 Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” dostojanstveno  je obilježila  u Krivom Putu 23.obljetnicu pogibije našeg „TIGRA”  Damira Tomljanovića – Gavrana  uz obitelj i mnogobrojne članove Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” ,bivše pripadnike 1.gbr  „Tigrovi” i ostale goste.

više fotografija u galeriji


Povodom 24. obljetnice VRO Maslenica članovi  Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” prisustvovali su polaganju vijenaca i paljenju svijeća za poginule branitelje u Kašiću i Zelenom Hrastu . Tom prilikom članovi udruge su obišli i obitelji naših poginulih pripadnika 1.GBR TIGROVI koji žive na području Zadra , te se našli s bivšim pripadnicima  1.GBR TIGROVI i upalili svijeću kod kapelice Damira Tomljanovića – Gavrana na Tulovim Gredama.


Povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske izaslanstvo Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” zapalilo je svijeće za sve stradalnike na Mirogoju kod Zida boli , Aleji branitelja i groba prvog Hrvatskog predsjednika .


 Prigodom Božićnih i novogodišnjih blagdana  Udruga ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” organizirala je Božićni domjenak za svoje članove,podružnice kao i prijatelje kojoj su prisustvovali i ministar Hrvatskih branitelja i naš Tigar Tomo Medved te Miodrag Demo .

20161215_140642 20161215_140709


Dana 10.prosinca 2016.god članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr  „Tigrovi” sudjelovali su u 25. obljetnici sjećanja na stradale u Čanku među kojima su mještani, pripadnici MUP-a, 1.gardijske brigade  „Tigrovi”, 128 i 133 brigade HV-a.

20161210_122121

20161210_122236


Dana 18.studenog 2016 .god. u Škabrnji  članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” , podružnica Urv 1.gbr „Tigrovi”  i bivši pripadnici 1.gbr „Tigrovi” odali su počast stradalim mještanima ovog ravnokotarskog mjesta i poginulim braniteljima.

 

20161118_095419

Više slika u galeriji


Članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” prisustvovali su Svečanom obilježavanju 25. obljetnice sjećanja na stradavanje i okupaciju Saborskog dana 12. studenog 2016.g. započelo je komemoracijom za stradale mještane kod spomen obilježja mjesta masovne grobnice te polaganju vijenaca i paljenju svijeća za sve Saborčane koji su položili živote za lijepu našu domovinu Hrvatsku

20161112_111611

20161112_105012


Dana 07.studenog 2016.godine članovi  URV 1.gbr ”Tigrovi” i podružnice Sisačko-Moslovačke sudjelovali su u proslavi 9.obljetnice 1.motorizirane bojne „Tigrovi”

petrinja3


Udruga ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi”, kao i prijašnjih godina, organizirala je proslavu 26. obljetnice TIGROVA u vojarni Croatia kod spomenika poginulim Tigrovima te je kasnije služena misa u crkvi Svetog Križa u Sigetu nakon čega je priređen prigodni ručak i druženje na stadionu NK Hrvatski Dragovoljac. Udruga ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” zahvaljuje svima koji su svojim dolaskom uveličali dan na koji se s ponosom prisjećamo svih TIGROVA koji su napustili ovozemaljski svijet.

dsc_3718


Dana 31. listopada 2016 uoči Dana svih Svetih članovi URV 1.gbr ”Tigrovi” kao i članovi podružnica URV  1.gbr ”Tigrovi” zapalili su svijeće na posljednjem počivalištu naših suboraca diljem lijepe naše domovine Hrvatske te na grobu prvog Hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana i ministra Gojka Šuška, ispred Zida Boli kao i ispred Križa u aleji Branitelja na Mirogoju.

zid-boli


Dana 28.listopada članovi URV 1.gbr prisustvovali su 25.obljetnici osnutka 9.gbr „Vukovi” u Gospiću te tom prilikom zapalili  svijeću i odali počast na spomeniku za sve poginule pripadnike 9.gbr „Vukovi”

gospic-2


Dana  26.listopada 2016 .god  u Ličkoj Jesenici u organizaciji podružnice URV 1.gbr Tigrovi Karlovačke županije i UBIDR-a HŽ Ogulin otkriven je spomenik poginulim pripadnicima 1.gbr Tigrovi i 143 Ogulinske  brigade HV   .

dscn4463


Povodom  dana Konavla i 24. godišnjce od oslobađanja Konovala 21 listopada 2016.god članovi URV 1.gbr „Tigrovi” , članovi podružnica i bivši pripadnici Tigrova sudjelovali su u proslavi istog te obišli dio „Južnog bojišta ”

bezimeni-vis

Bezimeni vis


Dana 18.listopada 2016.god članovi obitelji poginulih pripadnika 1.gbr ”Tigrovi” te članovi podružnica Sisačko-Moslovačke , Požeško-Slavonske i Varaždinske Županije URV 1.gbr ”Tigrovi” kao i ostali bivši pripadnici 1.gbr ”Tigrovi”sudjelovali su u memorijalnom posjetu Starom Grabovcu za sve poginule branitelje Starog Grabovca.

stari-grabovac-1 stari-grabovac


Dana 08. listopada 2016.god Udruga ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” organizirala je odlazak na blagoslov i posvetu Crkve Sv. Ivana Pavla II u Donjem Lapcu koja je prva sagrađena nakon više od 400 godina u tom kraju.

20161008_124625


Dana 07.listopada 2016.god članovi udruge prisustvovali su primopredaji dužnosti zapovjednika 1 mehanizirane bojne „Tigrovi” u vojarni pukovnik Predrag Matanović  u Petrinji .

petrinja-1 petrinja


Dana 01.listopada 2016.god. članovi Udruge ratnih veterana 1.gbr „Tigrovi” prisustvovali su otkrivanju spomen ploče u Poljicama kod Imotskog na rodnoj kući našeg Tigra Miroslav Gudelj – Migi  1970-1991 u organizaciji mjesnog odbora i UHDDR. 

poljica


22.rujna povodom obljetnice oslobođenja grada Varaždina i dana branitelja Varaždinske županije održan je TT zbor HV-a i Policije te svečani mimohod branitelja ulicama Varaždina i paljenje svijeća za poginule branitelje ispred križa uz crkvu svetog Nikole u kojem su sudjelovali i članovi naše podružnice URV 1.gbr „TIGROVI” Varaždinske županije kao i pripadnici 5 bojne Vinica.

varazdin-01

varazdin-07


Na šaranskom kupu koji je održan od 02 – 04.09.2016.god na jezeru Ilova u  organizaciji ŠRK Amur Petrokemija Kutina i udruga Hrvatskih branitelja grada Kutine sudjelovali su i naši Tigrovi 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Članovi udruge kao suorganizatori s Udrugom pripadnika SG SOD Damir Tomljanović-Gavran iz Zadra sudjelovali su 27.kolovoza 2016.  u  VIII  tradicionalnom hodočašću Hrvatskih branitelja Boričevac – Udbina  ( 30 kilometara ) kao i križnom putu od crkve Sv. Marka do crkve Hrvatskih mučenika na Udbini te prisustvovali euharistijskom slavlju.

NAS SU SATRLI, ALI HRVATSKU NEĆE.
KAO SABLASTI OBILAZIT ĆEMO POSLIJE SMRTI ROĐENOM ZEMLJOM
I NEĆEMO PRIJE MIRA NAĆI,
DOK HRVATSKA NE BUDE OPET HRVATSKOM!

 Poruka Katarine Zrinski
                                                                                                – iz tamnice sinu Ivanu

udbina

udbina 2


Udruga Veterana Domovinskog rata Tijarice je 12.kolovoza otkrila spomenik stradalim mještanima u Domovinskom ratu te imenovala park u kojem se isti nalazi po našem suborcu Dinku Sučiću.

Tijarica

Tijarica 1


Dana 05. kolovoza članovi udruge ratnih veterana 1.gbr Tigrovi zapalili su svijeće na groblju Mirogoj za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.

20160805_193330


Dana 25.7.2016. god u organizaciji Udruge ratnih veterana 1. Gbr Tigrovi, održan je komemorativni skup povodom mučki ubijenih 6. pripadnika Tigrova: Mile Čuline, Anto Grgić, Miroslav Gržan, Josip Knežević, Mirko Rožman, Željko Pavić u Erdutu uz nazočnost velikog broja pripadnika TIGROVA ,predstavnika državnih ,županijskih i lokalnih predstavnika vlasti kao i predstavnika braniteljskih i stradalničkih udruga. Zahvaljujemo se svima na dolasku i koji su svojom nazočnošću uveličali dan sijećanja naših prijatelja suboraca i vitezova Domovinskog rata.

20160725_120720

Erdut 04

Erdut 03

Erdut 02